23948sdkhjf

Investerer for fremtiden – flytter til Søgne

Det skjer alltid noe rundt Kristiansands Skruefabrikk & Mek. Verksted AS. I påvente av en avklaring av hva som skal skje med arealene på Lund i Kristiansand planlegges det flytting til Høllen i Søgne. I mellomtiden har bedriften også fått ny administrerende direktør

Styret i KSMV har ansatt Bjørn Erik Aastveit som ny administrerende direktør fra og med 1. oktober i år. Bjørn Erik har tidligere hatt en rekke lederjobber blant annet i Hunsfos Fabrikker, Sørlandschips og Sølvkroken. Han er utdannet siviløkonom og har i tillegg en MBA (master) i ledelse fra England.

Bjørn Erik overtar etter Øystein Holte som har ledet bedriften i en årrekke. Holte vil fortsatt være engasjert i bedriften med ansvar for spesielle prosjekter. Bedriften har de siste årene hatt en kraftig vekst og omsatte i fjor for over 160 mill. kroner. KSMV har utviklet seg fra en tradisjonell mekanisk virksomhet til en global leverandør. Gjennom bevisst satsing på kvalitet, dyktige fagfolk og en rekke nye, datastyrte maskiner tilbys det i dag tjenester innen tynnplate, sveis, maskinering, montasje og testing. Bedriftens kunder er internasjonale leverandører til olje, gass og tradisjonell industri og har i dag 120 ansatte fra 14 forskjellige land. Virksomheten holder til i Kristiansand samt i nye fabrikklokaler i Søgne.

Planlegger flytting

Maskinregisteret besøker KSVM på Høllen i Søgne. Det er hit man planlegger å flytte produksjonen når situasjonen ved hovedkontoret på Lund i Kristiansand blir avklart.

- Vi venter ennå på opplysninger om hva som skal skje i området der vårt hovedkontor og største del av produksjonen foregår. Så snart brikkene faller på plass vil vi handle, og i mellomtiden planlegger vi og tilrettelegger for flytting til våre nye lokaler på Høllen i Søgne, sier Øystein Holte, som inntil nylig var adm. direktør i KSMV.

Holte viser oss rundt og utenfor verkstedhallen finner vi et tusen kvadratmeter stort areal som vil huse en like stor plasthall for lager og montering.

- Vi har 25 mål til å boltre oss på, men kun 4000 kvadratmeter er i dag verksted. Så langt er vi ferdig med byggetrinn 1 og 2, men det vil komme flere trinn når flytting blir et faktum, forteller Holte.

Ordre gir økte investeringer

Det spores vel en viss optimisme når dere investerer mange titalls millioner kroner og har konkrete planer for fremtiden, hva skyldes det?

- Vel, familiebedriften har holdt på siden 1918, så vi er godt vant med at det kan svinge i markedene. Nå har vi da også en tradisjon for å bygge virksomheten med blikket rettet fremover, og med gode kontrakter i bunnen får vi et handlingsrom som vi nå benytter oss av, svarer Øystein Holte beskjedent.

Han nevner FMC som en viktig kunde men presiserer at bedriften også har flere andre viktige kunder:

- Skruefabrikken har jo et godt rykte og mange av våre kunder har vi hatt i en årrekke. Derfor har nok vi et ekstra godt fundament, en goodwill, som gir en viss trygghet. Men, når det er sagt, så følger vi faktisk med i tiden og tilpasser oss nye strenge kundekrav.

I september, da Maskinregisteret besøkte KSMV kunne Holte fortelle at man hadde investert i to nye Mori Seiki NTX2000 med roboter, nytt brennebord og en stor bormølle. Nylig besøkte Øystein Holte, sammen med Idar Tiller fra EXEL machines AS, den italienske FPT-fabrikken utenfor Venezia der Holte benyttet besøket til å skrive kontrakt på den fjerde FPT Ronin maskinen til Kristiansands Skruefabrikk & Mek. Verksted AS. Maskinen skal leveres i mai-juni neste år.

- Dette gjør vi for å styrke kapasiteten samt øke tiden med ubemannet kjøring, kommenterer Holte.

Agder - et maktsenter

Ubemannet kjøring til tross, gode operatører må man ha, spesielt med dagens avanserte teknologi. KSMV er kjent for å satse på lærlinger og hele ti prosent av operatørene er for tiden i lære.

- Dette er noe vi er veldig stolte av, og sågar har to TAF-elever fra vår bedrift begynt på NTNU, smiler Holte.

- Ja, vi klarer å rekruttere nye folk gjennom lærlingeordningen og vi ser på TAF-ordningen som en investering. (Lærlinger ved Teknisk allmennfaglig linje (TAF-linje) går et fireårig utdanningsløp i en kombinasjon av skole og arbeidsliv. Red. kom.)

- Jeg mener bedriftene bør satse mer på TAF-elever, for i tillegg til å rekruttere folk til egne rekker bidrar man også å lære opp fremtidens kunder, slik at de får høy kompetanse - ja faktisk høyner man nivået over hele linjen, mener Øystein Holte som konkluderer med at det er på Sørlandet det skjer:

- Du må ikke glemme at verdens tre største innen boreutstyr finnes i Kristiansand, og at en bedrift som National Oilwell er Norges 5. største eksportbedrift! Kom på besøk til oss og jeg skal vise deg hvorfor vi mener at Agder er et industrielt maktsenter.

For mer informasjon besøk: www.ksmv.no

Fakta:

Hos Kristiansands Skruefabrikk & Mek. Verksted AS (KSMV) kan man i automatverkstedet produsere deler som bare er en fingernegl store, mens man i de andre avdelingene bearbeider emner med en totalvekt på inntil 20 tonn.

KSMV er en allsidig underleverandør som tilbyr produksjon, testing, montering og overflatebehandling. Spesialiteten er sveising og maskinering av syrefaste materialer som Super Duplex og SMO. Man bearbeider også titan og ikke-metalliske materialer som plast, kompositt og grafitt. Arbeidsområdet er tynnplatebearbeiding, sveisearbeid og sponfraskillende bearbeiding i CNC-styrte maskiner.

KSMV ble NS-EN ISO 9002 sertifisert i 1994 og har fullført en resertifisering hvor man i tillegg implementerte NS-EN ISO 3834-2 når det gjelder sveisekvalitetskrav. Siden har bedriften blitt resertifisert etter NS-EN ISO 9001:2008. 29. januar 2010 ble KSMV Achilles-sertifisert.

KSMV er en del av den teknologibaserte olje- og gassklyngen på Sørlandet, NODE, som består av 57 bedrifter. De fleste er spisskompetente leverandører innen fire nisjer; offshore boring, offshore last-, losse- og forankringssystemer, aktiv bølgekompenserte kraner og komplette plattformløsninger.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078