23948sdkhjf

Raskere med Edgecam’s Workflow

En ny applikasjon fra Edgecam, kjent som Workflow, er spesielt designet til produksjonsbedrifter for å redusere kostnader, øke kvaliteten og gi kortere ledetider.

Brukeren vil kunne legge på verktøybaner i løpet av sekunder. Workflow forstår delens topografi og finner derfor selv ut hvilket produksjonsmiljø som skal benyttes.

Velger beste løsning

Applikasjonen har innebygget verktøy som henter inn og posisjonerer komponenten, velger produksjonsmetode, og egnede maskiner. Deretter legges det til brukerdefinert emne fra en database, fiksturer importeres, maskin og verktøyoppsett velges. Ferdige strategier automatiserer produksjonen og forenkler prosessene. På hvert trinn velger eller foreslår Workflow de beste løsningene. Imidlertid kan brukeren enkelt overstyre beslutninger, og har om nødvendig fleksibilitet til å endre hele prosessen.

Slik virker det

To Workflow webinarer som viste nøyaktig hva hver fase gjør, ble fulgt av rundt 1000 Edgecam brukere globalt.

File: Full tilpasning til Microsoft Office gjør at brukerne effektivt administrerer filer og mapper.

Set-Up: Delen blir orientert automatisk og nullpunkt blir dynamisk satt etter brukers ønske. Interaktivt valg av emne og fiksturer, fra ny Stock/Fixture-database.

Features: Bruker Edgecam's kraftfulle automatiske «features finder» til å finne mange av de elementene i modellen som skal maskineres. Det skjer i løpet av sekunder.

Maskinering: De foreslåtte maskineringssekvensene kan enkelt flyttes og/eller endres i rekkefølge med «drag and drop».

NC Kode: Verktøybanene verifiseres gjennom full maskinsimulering som sjekker for kollisjoner og mål og grenseverdier for aksebevegelser. Verktøyvalgene kan gjennomgås og redigeres før NC-koden genereres som slutten på en fempunkts arbeidsflytprosess.

Fem trinn fra modell til ferdig testet NC-program

1. Hente inn og posisjonere delen? Helt automatisk. Tidligere måtte brukeren manuelt velge miljø (fresing eller dreiing) og bruke tradisjonelle kommandoer for å sette nullpunkt.

2. Velge produksjonsmetode og egnede verktøymaskiner? Brukeren blir presentert en liste over passende maskiner basert på komponentens geometri, og tilbys valg som sikrer at maskinens grenser for aksebevegelser er ivaretatt.

3. Legge til brukerdefinert emne, eller emne valgt fra en database? Basert på dimensjoner, er et utvalg av brukerdefinerte materialer opplistet etter tre kategorier: Gyldig, Normal og Ugyldig, noe som gjør det lett å velge egnet emne.

4. Import av fiksturer? Finnes ikke fiksturen allerede i standard-database, kan brukeren definere nye fiksturer som skrustikker, chuck og bakker slik at disse deretter kan brukes gjennom automatisk innsett av fiksturer.

5. Administrere strategier for å hjelpe produksjon? Edgecam-ingeniører har utledet foreslåtte metoder for produksjon av delen i maskinen ut fra en «feature-by-feature» basis, med automatisk funksjon for grov bearbeidingsvalg før finkutt. Disse metodene brukes som verktøybaneakseleratorer hvor brukerne likevel har mulighet for ytterligere justeringer for å produsere den eksakte verktøybanen som kreves i ulike prosesser. Imidlertid er det også mulig for brukeren å oppdatere bakenforliggende strategier for å utnytte beste praksis i produksjonsprosessene, slik at all manuell inngripen er fjernet.

Økt avkastning

Straks et trinn er ferdig ledes brukeren sømløst til neste trinn Ettersom prosessen ferdigstilles, blir resultatet et komplett program, fullt kollisjonstestet, og med nøyaktig CNC-kode ferdig generert.

Workflow vil ha en betydelig innvirkning på å forkorte programmeringstiden, og fordi det er så enkelt å bruke, er læringskurven for nye brukere betraktelig redusert. De tradisjonelle CAM-kommandoene er tilgjengelige til enhver tid, og brukeren kan fritt veksle mellom Workflow og tradisjonell CAM-programmering.

Administrerende direktør i Edgecam, Raf Lobato sier: Workflow ble utviklet for å møte de mange utfordringene i industrien i dag. Drivkraften bak Workflow var næringens behov for å redusere kostnadene med pålitelige, repeterbare og hurtige NC-kodegenereringer. Kundene vil dra nytte av å produsere programmer mye raskere enn om de brukte mer konvensjonelle CAM-systemer, og deres ansatte vil bli dyktigere til å bruke Workflow raskere. Resultatet blir økt avkastning på investeringen.

For mer informasjon besøk: www.edgecam.com eller www.jaertek.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078