23948sdkhjf

Jets ga 3D-printer i julegave til Fagskolen i Ålesund

Julaften kom veldig tidlig ved Fagskolen i Ålesund i fjor. Den 17. desember fikk nemlig skolen overrakt en helt spesiell julegave som vil løfte nivået på undervisningen betraktelig: en industriell 3D-printer med en verdi på rundt en halv million kroner.
Kjærkommen gave

Fagskolen hadde ikke midler til å kjøpe inn en slik printer, selv om den bokstavelig talt har stått på skolens ønskeliste lenge. Med gaven fra Jets Vacuum på plass, styrkes opplæringen i for eksempel konstruksjonsteknikk:

- Dette gir et virkelig løft til undervisningen, og hever nivået på studentene våre. Vi takker og bukker for gaven, sier studieleder Reidar Lied ved Fagskolen. Med printeren på plass, kan han gi studentene tilbud om praktisk opplæring på samme type printer som brukes av industriselskaper i hele landet til såkalt «rapid prototyping».

Oppgradering som gir ringvirkninger

Muligheten for å gi 3D-printeren til Fagskolen åpnet seg da Jets Vacuum skiftet til en nyere 3D-printer med større kapasitet. Plutselig hadde selskapet en printer til overs, som noen andre kunne ha god nytte av.

- Vi tenkte oss litt om, og fant ut at Fagskolen ville være et godt, nytt hjem for denne maskinen. Selv om vi har faset den ut til fordel for en ny og større modell, er printeren langt fra avleggs. Til undervisningsbruk egner den seg ypperlig. Det viktige er at studentene blir kjent med de unike mulighetene som 3D-printing fører med seg, mener konstruktør Jan Helge Skomsøy i FoU-avdelingen hos Jets Vacuum.

Fra tegning til plastdel på noen timer

FoU-sjef Tor Rønnestad hos Jets Vacuum AS bruker 3D-printing flittig til å lage prototyper i plast, før produktene til slutt settes i serieproduksjon. Dermed vet han godt hvor nyttig en slik printer er:

- 3D-printing er uvurderlig i utvikling av nye komponenter. Vi kan printe deler med stor nøyaktighet, og med detaljer som ville vært vanskelige å modellere på annen måte. Dessuten går det svært raskt - vi går fra 3D-tegning på skjermen til ferdig printede deler i hånden på bare noen timer. Nå gleder vi oss sammen med Fagskolen over at de får ta i bruk den samme teknologien som vi selv lenge har hatt tilgang på.

For ytterligere informasjon besøk: www.jets.no eller http://fials.no

Fakta:

Jets ble etablert i 1986, og har vokst til det som i dag er en verdensomspennende organisasjon. Selskapet tilbyr avanserte sanitærløsninger med ekstremt lavt vannforbruk for systemer til bruk i skip og på land.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063