23948sdkhjf

"Vi har som mål å bli best"

Same same but better? Mye av det vi nå ser fra DMG MORI visste vi ville komme. Litt famling, en del nye maskindeksler, men god vilje og stor handlekraft. Du vil definitivt se mye mer til dette tysk-japanske samarbeidet i tiden fremover.

Den årlige husmessen hos DMG MORI samlet i år 6644 besøkende kunder og samarbeidspartnere fra store deler av verden, inkludert et hundretalls journalister, som også fikk delta på produktlanseringer og fabrikkomvisning. I år var det husmesse for 19. gang. I løpet av den uken messen ble arrangert ble det omsatt for 167.6 millioner euro og solgt 690 maskiner, melder DMG MORI.

Vil være fremst

Under pressekonferansen snakker som vanlig Dr. Rüdiger Kapitza på vegne av DMG (Deckel Maho Gildemeister) og Dr. Masahiko Mori på vegne av Mori Seiki. Det fortelles om hvor stort verdensmarkedet for verktøymaskiner er, totalt 64,6 milliarder euro, at USA har en vekst på 8,8 prosent, Europa på 4,6 og Asia 4,8. Det fortelles også at man nå har total kapasitet på 20.000 maskiner årlig innenfor DMG MORI-systemet.

Herrene bytter på om å fortelle og forklare hvordan man jobber for å forbedre det tyske og det japanske samarbeidsprosjektet. Økt fokus på kvalitet, forbedret produksjonsteknologi og nye produksjonsfasiliteter nevnes samtidig som man prøver å vise at DMG MORI ligger fremst innenfor teknologifeltet.

Nyhetene

Vel på plass i Tyskland fikk man da et knippe "verdensnyheter" presentert, og DMG MORI hadde gjort sitt ytterste for å vise seg fra sin beste side. Demohaller fulle av maskiner og organiserte omvisninger bidro til å skape en ektefølt husmesseopplevelse.

66 maskiner var stilt ut og blant dem ble det kjørt live demo på 19 maskiner hvorav 18 med det nye styringssystemet CELOS. CELOS ble også vist under EMO i fjor, men nå fikk man se mer av hva vi har i vente når systemet leveres i løpet av våren i år.

Fra idé til ferdig produkt

CELOS fra DMG MORI markerer begynnelsen på en ny æra, i følge produsenten, som mener at:

"CELOS er så enkel og intuitiv å bruke som en smarttelefon. CELOS forenkler og akselererer prosessen fra idé til ferdig produkt, og også danner grunnlaget for papirløs produksjon. I tillegg vil CELOS apps gi brukeren integrert og digitalisert styring samt dokumentasjon og visualisering av ordre, prosess og maskindata. I tillegg til ovennevnte, er CELOS også kompatibel med PPS og ERP-systemer og kan knyttes til CAD/CAM applikasjoner, og er utviklet for å fungere med andre fremtidsrettede CELOS apps."

CELOS vil følge med på alle nye høyteknologiske maskiner fra DMG MORI. De første 20 maskinene fra DMG MORI med CELOS vil være tilgjengelig for levering fra andre kvartal 2014.

Nytt DMG MORI design

Under husmessen presenterte DMG MORI totalt 18 maskiner fra ulike teknologisektorer i ny felles design med CELOS. Den nye designen skal illustrere at DMG MORI står for funksjonalitet, brukervennlighet og høy kvalitet. Ved siden av alle de tekniske spesifikasjonene ved maskinene samt tilleggsutstyr, kan kunden velge mellom to maskindesign. Den nye DMG MORI design er tilgjengelig som ekstrautstyr i enten "svart" eller "hvit" uten ekstra kostnad.

Maskiner med store vinduer skal sikre best mulig oversikt over arbeidsområdet for bedre overvåking av produksjonsprosessen. Det er enkel adkomst til maskinen. Den indre arbeidsflaten som er utformet slik at det er lett for operatørene å komme inn og skal samtidig sikre optimal sponavgang under bearbeidingen.

Ny CTX-maskin

CTX beta 800 TC, med sin automatiske verktøyveksler, kan maskinere emner opp til Ø 500 og 800 mm lengde. B-aksen med den nye dreie/frese spindelen muliggjør komplett maskinering med opptil 5-akse simultan bearbeiding. Den kompakte utformingen av spindelen, med integrert utløsersylinder for bytte av verktøy, har et dreiemoment på 120 Nm med en spindellengde på kun 350 mm. Sammenlignet med en konvensjonell spindel resulterer dette i en 170 mm større arbeidsområde samtidig som man får 20 prosent høyere dreiemoment, i følge produsenten.

Den nye CTX beta 800 TC er utstyrt med en rekke energisparende funksjoner som skal redusere energiforbruket med 25 prosent.

Maskinen kan levers med verktøymagasin med opp til 80 verktøy. Høyhastighetsversjonen av CTX beta 800 TC har maks dreie/fresespindelhastighet på 20.000 omdr./min. Maskinen opptar et gulvareal på 8,5m2.

Premiere på DMC 850 V, DMC 1150 V

Etter at DMC 605 V fikk god mottakelse på EMO i Hannover i fjor, kommer DMG MORI med DMC 850 V og DMC 1150 V - tredje generasjons vertikale maskineringssenter. Blant de mange kraftige utstyrsmuligheter fins en spindel med 14.000 omdr./min og et fast maskinbord med en maksimal lastekapasitet på 1000 kg for DMC 850 V, mens DMC 1150 V har lastekapasitet på 1500 kg. Arbeidsområdet av DMC 850 V måler 850 x 520 x 475 mm. DMC 1150 V oppnår 1150 x 700 x 550 mm og kompletterer serien med vertikale maskineringssentre med en økt Y-akse-bevegelse på 700mm.

Begge DMC V vertikale maskineringssenter er tilgjengelig med 19 " Ergoline med HEIDEN TNC 640 samt Operate 4,5 på SIEMENS 840D. Selvfølgelig kommer disse to maskinene med CELOS.

Fjerde generasjonen av duoBLOCK

DMC 80 FD duoBLOCK skal gi 30 prosent mer presisjon, ytelse og effektivitet - også tilgjengelig med FD-t eknologi.

Med 14 års erfaring DMG MORI har vært ledende innen utviklingen av effektiv komplett maskineringsteknologi med duoBLOCK Mill-Turn universelle maskineringssenter. FD-bord med turtall på opp til 800 omdr./min og 2050 Nm gir høye bearbeidingsegenskaper. Dessuten har det høye antallet modeller tilgjengelig med pallettvekslere avgjørende bidratt til graden av automatisering. Den fjerde generasjonen DMC 80 FD duoBLOCK følger denne trenden. Det nyutviklede B -akse fresehodet har en svingradius på 250 °/-70 °. Den generelle stivheten til maskinen er økt med 30 prosent, men med et mindre "fotavtrykk". Verktøymagasinet sikrer at verktøy er tilgjengelig i løpet av 5,6 sekunder og har plass til opptil 363 verktøy.

De nyutviklede horisontale maskineringssentra er allsidige og bekrefter duoBLOCK-konseptet nok en gang. Den fjerde generasjon DMC 80 H duoBLOCK er bygget for kraftig tung maskinering, samt svært produktiv serieproduksjon. duoBLOCK-konseptet har en omfattende pakke av skreddersydde komplette løsninger for et bredt spekter av applikasjoner. For eksempel er det mange tilgjengelige optimale spindelalternativer for tunge maskineringsoppgaver - blant dem Powermaster 1000 motor spindel med et maksimalt dreiemoment på 1000 Nm ved 9000 omdr./min, samt en spindel med 1424 Nm ved 8000 omdr./min. Tilsvarende til DMC 80 FD duoBLOCK har også DMC 80 H duoBLOCK et verktøymagasin med verktøyskifte på 0,5 sekunder.

Ny størrelse i portalområdet: DMU 270 P

DMU 270 P utfyller DMG MORIs utvalg av portalmaskiner, med en økt arbeidsområde enn de mindre DMU 210 P. Arbeidsområdet av 2700 x 2700 x 1600 mm (X/Y/Z) tilbyr 50 prosent mer plass i tverrgående og cirka 30 prosent i lengderetningen og vertikalretningen. Totalt øker arbeidsområdet med 235 prosent. Maskinen har plass til emner på 3000 mm i diameter og 1600 mm i høyden, med en maksimal vekt på 12.000 kg. Maskinens stivhet, så vel som den konstante temperaturkontroll sikrer høy presisjon.

DMU 70 Ecoline

I tillegg til DMU 50 Ecoline tilbyr DMG MORI nå et annet maskineringssenter for 5-sidig maskinering, den helt nye DMU 70 Ecoline. Maskinens arbeidsområde er 750 x 600 x 520 mm i X/Y/Z. Det roterende bordet har innspenningsareal på Ø 800 x 620 mm, et svingområde på -10 ° til +95 °, og en lastekapasitet på 350 kg. Videre har maskinen digitale styringer og hydraulisk innfesting. En kraftig fresespindel som yter 12.000 omdr./min samt raske bevegelser på 24 m/min i de lineære akser sikrer høy ytelse. SK40 verktøymagasin med plass til 32 verktøy og dobbel griper gir nødvendig fleksibilitet. Videre kommer maskinen med en 3D Quickset for presisjonskalibrering av maskinens kinematikk og er forberedt for automatisering. Brukeren kan velge mellom to CNC-styringer: SIEMENS 840D med Operate 4,5 og HEIDEN TNC 620.

Det mest spennende - alle bør ha en!

Lasertec 65, legg merke til navnet, du vil sikkert huske det når du får satt deg inn i teknologien, for her kommer forsmaken av det som kan bli fremtidens ledende metallbearbeidingsteknologi. Teknologien som utføres i Lasertec 65 er såkalt laser "cladding" - der man bygger opp materialet, og med freseverktøy i spindelen fjerner man overflødig materiale.

DMG MORI hybridløsning Lasertec 65 AdditiveManufacturing er basert på en DMU 65 Monoblock-maskin og har blitt utviklet av SAUER Lasertec i Pfronten, Tyskland, i samarbeid med DMG MORI USA.

Lasertec 65 har en diodelaser montert på plassen til skjæreverktøyet og materialet blir tilsatt ved å sprøyte metallpulver inn i laserstrålen som smelter pulveret i lag inn i grunnmaterialet. Prosessen er opp til 20 ganger raskere enn lasersintring i en pulverseng. Alle vanlige metallpulver kan behandles, herunder stål, nikkel og koboltlegeringer, messing eller titan. Slitasjebeskyttelseslag kan også påføres på basismaterialet.

For integrerte deler, som tradisjonelt er frest med et materialavfall på 95 prosent og mer, kan en betydelig kostnadsbesparelse oppnås. Frekvensen av avfallet kan reduseres til omtrent 5 prosent. Konseptstudien, først vist på Euromold utstillingen i Frankfurt i fjor, kan bearbeide emner med en diameter på opptil 500 mm og 360 mm i høyden.

Mottakelsen maskinen fikk blant de besøkende var meget god og DMG MORI "kan nesten ikke vente" med å få maskinen ut på markedet. Men, det trengs litt tålmodighet, for Lasertec ventes tidligst ferdig i slutten av 2014.

For mer informasjon besøk: www.dmgmori.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.174