23948sdkhjf

Suksess for Taiwan International Fastener Show

Åpningen av Taiwan International Fastener Show skjedde samtidig med at Kaohsiung Exhibition Centre hadde sin offisielle åpning. Messen er altså den første som arrangeres i det nye messesenteret. Ny rekord med 350 utsillere fordelt på 800 stands tiltrekker innkjøpere fra hele verden.

Åpningen av Taiwan International Fastener Show skjedde samtidig med at Kaohsiung Exhibition Centre hadde sin offisielle åpning. Messen er altså den første som arrangeres i det nye messesenteret. Ny rekord med 350 utskillere fordelt på 800 stands tiltrekker innkjøpere fra hele verden.

Storslagen åpning!

Maskinregisteret var til stede da Kaohsiung Exhibition Centre offisielt ble åpnet 14. april 2014. Tilreisende fra store deler av verden, ministre, ordfører og ledere fra festeteknikkprodusenter, hele den taiwanske pressen samt en håndfull utvalgte internasjonale fagpressedelegater, fikk oppleve den spektakulære åpningsseremonien utenfor det nye messesenteret.

Det hele ble innledet med "løvedans", storslagent trommespill, høytidelige taler og korpsmusikk før ni prominente personer, bestående av nevnte ministre, ordfører og ledere, samtidig klippet hver sin snor for å markere åpningen av messesenteret og den aller første messen som fant sted i Kaohsiung Exhibition Centre: Taiwan International Fastener Show.

Over 50 prosent økning

Det er tredje gang Taiwan International Fastener Show arrangeres. De to forrige gangene i 2010 og 2012. Messen organiseres av Bureau of Foreign Trade, Moea Taiwan og implementert av Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) samt Taiwan Industrial Fasteners Institute (TIFI). Messen samler i all hovedsak produsenter av råvarer, maskiner for fremstilling av festeutstyr samt festeprodukter. Når 350 taiwanske utstillere finner veien til det nye messesenteret er det en økning på mer enn 50 prosent siden forrige gang messen ble holdt, som var i 2012.

Maskinregisteret, som eneste nordiske pressedelegat, besøkte messen de to dagene messen ble avholdt, deriblant noen bedrifter som ønsker norsk representasjon.

Nyåpnet museum for festemateriell

Dagen før messens offisielle åpning tok messearrangørene med seg de inviterte journalistene til Taiwan Fasteners Museum, en snau times biltur utenfor Kaohsiung. Her har en rekke produsenter av festemateriell, i samarbeid med Taiwan Industrial Fasteners Institute (TIFI), stilt ut sine produkter samt beskrevet historien til den taiwanske festeutstyrsindustrien. I et eget treetasjes hus har man stilt ut gamle og nye maskiner for fremstilling av festemateriell samtidig som de ulike produsentene har egne display som de selv har finansiert. Museet ble nylig åpnet, er under videre utvikling, og viser tydelig at man tar sitt fag på alvor.

Strategisk valg

Høy produktkvalitet, fleksibel leveringstid og konkurransedyktig pris karakteriserer Taiwans festeteknologi i det globale markedet. I 2013 eksporterte Taiwan 1,46 millioner tonn festeutstyr til en verdi av US $ 3,84 milliarder, noe som gjør Taiwan til den nest største eksportør av festeutstyr i verden. Selv om man finner alle mulige kvaliteter i Taiwan hevder industrien selv at de ikke konkurrerer med billigprodukter man finner fra andre lavkostland.

- Vi har tatt et strategisk valg, og det er å satse på høy kvalitet til en rimelig penge, forklarte Joe Cheng, generalsekretær for TIFI, under messens åpningskonferanse.

I sin tale under konferansen, som TIFI har holdt årlig i nærmere 20 år, presenterte Cheng utviklingen fra taiwans festeindustris spede begynnelse etter 2. Verdenskrig og frem til i dag. Det er en historie med økonomisk vekst og et industrifokus som endres fra volum til kvalitet og innovasjon. Miljøteknologi står også i fokus i dag.

- En av de store fordelene ved det nye messesenteret i Kaohsiung er at det ligger nær mange av festeutstyrsprodusentene. Det betyr at besøkende til messen også kan besøke produsentenes fabrikker, som ligger kun noen minutters kjøring fra messeområdet, understreket generalsekretæren.

Mye å by på

I de to messehallene kunne man finne alt av skruer, muttere og bolter, produksjonsutstyr, programvare, festeverktøy, måleverktøy og instrumenter samt ulike festeutstyr/teknologier.

På besøk hos Zyh Yin Ent. Co. Ltd fikk vi se en rekke festemateriell, blant annet dem man finner i IKEAs møbler, dessuten en stor sorteringsmaskin som illustrerte satsingen på ny teknologi og kvalitet. Blant annet kan man velge blant en lang rekke emballasjeløsninger, også forberedt for automatisk produksjon.

Ønsker norsk representant

Hos UNIS Industrial Solution Corp. stilte man ut maskiner for vasking og tørking av deler. Maskinene er ikke bare beregnet på festemateriell, men alle slags deler. Ovnene, fra 300C til 1100C, kan både tørke samt varmebehandle deler som eksempelvis skal avspennes eller herdes. UNIS har også miljøtestemaskiner som ozon og salttesting samt klimatesting (varme/fuktighet).

- UNIS tilbyr industriovner, delevaskere og miljøtestkamrene for et bredt spekter av produksjonsmiljøer og anvendelse i ulike bransjer. Vi utvikler, konstruerer og produserer termoprosessutstyr, samt systemer, og har mer enn 30 års erfaring. Våre designere, ingeniører, produksjon og testpersonell er alle dedikert til å tilby brukervennlig, holdbart, problemfritt og nøkkelferdig utstyr. Hos UNIS, vil du se at kvalitet blir realisert på hvert trinn fra design, produksjon til service. Vi ser nå etter en norsk forhandler for våre maskiner, uttaler Bruce Su, i UNIS.

Mer informasjon finner du på www.uniswww.com

Norsk forhandler ønsker også Applied Titanium Corporation, som blant annet selger titan. - Vi leverer metall og ikke-metalliske materialer og deler til blant annet luftfart og romfart, samt metaller for støping, smiing og metallpulver for sintring. Dessuten leverer vi bolt og tråd i ulike titanlegeringer. Det norske markedet er interessant for oss siden det benyttes mye eksotiske metaller. Derfor ønsker vi kontakt med et firma vi kan samarbeide med, sier Steven Lin, president for Applied Titanium Corporation.

Du kan kontakte ham på steven.lin@appliedtitanium.com se for øvrig www.appliedtitanium.com

Egenutviklet målemaskin

San Shing Fastech Corp. - verdens største produsent av muttere, ble stiftet i 1965. Selskapet produserer også bolt og skiver samtidig som de utvikler og produserer maskiner for produksjon av de samme typer produkter. Selskapet har 99 prosent eksport, 1400 ansatte og omsetter for 220 millioner US dollar.

- Det virker kanskje litt merkelig for utenforstående, men vi lager altså produksjonsutstyr for fremstilling av de samme produktene som vi selv produserer og selger. Uansett, den høye kvaliteten på de festeproduktene vi produserer er jo faktisk god markedsføring for teknologien i de maskinene vi produserer, så du kan jo velge om du vil kjøpe festemateriell av høy kvalitet fra oss, eller maskiner til å produsere egne produkter, forklarer Dave W. Lin, president i San Shing Fastech Corp.

I tillegg til produksjonsutstyr og sorteringsmaskiner har San Shing også utviklet en egen optisk målemaskin for festemateriell og sylindriske komponenter.

- For å sikre at kvaliteten på produktene alltid blir 100 prosent utfører vi inspeksjon ved hver produksjonsprosess slik at ukvalifiserte produkter kan bli oppdaget umiddelbart. Maskinen kan måle alle typer sylindriske komponenter, også verktøy, forteller Dave W. Lin.

For mer informasjon kontakt ham på dave@mail.sanshing.com.tw

Godt fornøyd

I samtale med utstillere kommer det frem at de er meget fornøyd med det nye messesenteret, som for øvrig var fullbooket, og at man ser positivt på den økonomiske utvilkingen i fremtiden. Markedet er voksende på verdensbasis. Også i samtale med besøkende fra ulike land, deriblant tre svensker, kommer det frem at både messesenterets beliggenhet og messen har fått et betydelig løft og at denne messen er en viktig arena for internasjonale innkjøpere. Det totale besøkstallet er nær 26.000 hvorav 1750 fra utlandet. 24 skandinaviske besøkere fant veien til Kaohsiung.

For mer informasjon besøk messens hjemmeside: www.fastenertaiwan.com.tw eller messesenterets web: www.kecc.com.tw/en

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141