23948sdkhjf

Satser stort på måling!

Økte krav til nøyaktighet og kvalitet krever teknologi som kan måle og dokumentere at produktene som produseres er innenfor de toleranser som kunden definerer. Hos Aarbakke AS har man tatt måling på alvor og bedriften har blant annet investert i Nordens største målemaskin.

De tre nye målemaskinene føyer seg inn i rekken av avansert måleteknologi som Aarbakke AS er i besittelse av. I tillegg til eget målerom har man også målestasjoner ute i produksjonen. Den største av de tre nye Mitutoyo målemaskinene, som er størst i sitt slag i Norden, kan måle deler på opp til 1600x1600x5000 mm og vekt på opp til fem tonn. Maskinen veien 26 tonn.

Måles før sveising

- Kundenes krav til kvalitet gjør at vi må sikre full kontroll i alle ledd, fra tegning til ferdig produsert vare. Mange av produktene som fremstilles hos oss er kritiske komponenter til installasjoner offshore og subsea. Komplekse deler i harde materialer krever presisjon i alle ledd i fremstillingsprosessen, og måling er noe vi utfører i stort omfang, sier Torbjørn Haavardsholm som leder kontrollavdelingen i bedriften.

Nytt selskap

Inge Brigt Aarbakke har nylig etablert et eget utviklingsfirma - Aarbakke Innovation. Hensikten er å utvikle løsninger for olje og gassindustrien og med det sikre seg full kontroll fra ide, konstruksjon og produksjon til ferdig levert produkt. I strategien ligger det blant annet at man skal jobbe med nye og større produkter som krever store maskiner.

Skroting er dyrt!

- Med den nye Mazak Integrex e-800H-II produserer vi store deler som naturligvis også må måles. Mange av komponentene måles før sveising. Det er dyrt ikke å måle deler underveis i prosessen, for da oppdager man kanskje ikke feil som senere kan medføre skroting av delen.

For mer informasjon besøk: www.aarbakke.no eller www.digernes.no

Minifakta:

Aarbakke AS har rundt 300 ansatte. Av disser er 34 lærlinger. Omsetningen er på 700 millioner kroner, og skal øke gradvis i årene framover. 99 prosent av produksjonen er til oljeindustrien, og kundene er en rekke subsea-selskap og oljeserviceselskap. Aarbakkes visjon er "Samspill og glede".

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125