23948sdkhjf

Olaussens Metall AS med egen kino!

Hvert år deles Amandaprisen ut under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Det er Olaussens Metall AS som produserer og gir bort Amandastatuettene. Den store interessen for film har resultert i at bedriften nå har laget egen kino!

I år skal over 20 Amandastatuetter deles ut under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Olaussens Metall AS sandstøper statuettene i bronse og var nettopp i gang med årets statuetter da Maskinregisteret gjestet den 86 år gamle familiebedriften i Haugesund.

- Du ser at det er fint håndverk vi utfører på disse statuettene, sier Kjell Sternhoff, daglig leder og 4. generasjon i familiebedriften. Han viser frem noen av de ferdige statuettene og forteller hvordan man benytter sand som støttemateriale for å skape en hul statuett.

God på hasteoppdrag

Produksjon av Amandastatuettene er en årlig foreteelse siden prisen ble etablert i 1985, men Olaussens er kjent for mye mer. Bedriften har Norges største lager av bronseemner - over 1000 dimensjoner med 250 tonn på lager til enhver tid. En av fordelene ved å ha så mange dimensjoner er at vi har ferdige emner nærmest mulig ferdigmål som gir lavere vekt å bearbeide, mindre bearbeiding og sparte kostnader. Uten tvil en viktig konkurransefordel.

- Vi har hittil i år oppnådd 97,42 prosent leveringsdyktighet og har 24 timers døgnservice, det verdsettes av kunder når det virkelig haster, bedyrer Kjell Sternhoff.

Ny Okuma

Ved siden av å drive metallstøperi med eget materiallaboratorium tilbyr bedriften også maskinering. Moderne CNC-maskiner bidrar til å gi kundene et komplett tilbud, fra tegning til ferdig maskinert produkt.

- Vi får inn en ny Okuma U4000 1SW multifunksjons 5-akse maskineringssenter her, forklarer Kjell mens han peker på den tomme plassen i maskinavdelingen. Markedet ønsker større deler så vi må investere deretter. Dette er til nå vårt største maskineringssenter.

I tillegg til denne maskinen har man også investert i en ny Kasto båndsag som kapper maksimalt 462 mm diameter.

- Vi sager mye materiale, og denne Kastosagen gir oss større kapasitet både hva dimensjoner og hastighet angår, kommenterer daglig leder.

Nytt forretningsområde: sinkanoder

For å få flere ben å stå på har Olaussens Metall AS startet produksjon av sinkanoder.

- Dette er en type produkter vi kan lage innimellom annen produksjon. På den måten kan vi utnytte ledig kapasitet ved behov. Vi konkurrerer på pris med verdensmarkedet, så vi er fornøyd med å kunne levere rett kvalitet til en konkurrerende pris, sier Kjell.

Ny kino på Haugalandet

Hos Olaussens Metall AS benyttes TPM /Lean som hjelpemiddel for å fremstå som en fremtidsrettet og attraktiv bedrift for kunder og ansatte. Daglige morgenmøter utføres med hele organisasjonen på plass. Orden og system preger bedriften og trivsel settes høyt. Så høyt at man har laget en egen kinosal i verkstedhallen.

- Nå er vi på "Amandasuiten", en liten kinosal med de beste stolene og det råeste av utstyr. Her er det også en bar der ansatte og kunder kan virkelig glede seg, mener Kjell mens han tegner og forteller om hvordan TV-spillstolene virker. Han viser frem en reklamefilm om Olaussens Metall AS og det skorter ikke på stolkomfort eller audiovisuelle virkemidler her.

- Kinoen kom på plass etter mye egeninnsats fra våre ansatte. Det viser at vi er litt lekne og gjerne gjør noe ekstra for trivselen. Neste gang du besøker oss har vi flere nyheter, så følg med på oss, inviterer Kjell Sternhoff.

For mer informasjon besøk: www.bronze.no

Fakta:

En bedrift med sjel og historie

Martin Olaussen og hans to sønner, Birger og Edgar drev den velrennomerte bedriften i Haugesund helt fram til 1965. Da overtok barnebarnet, Egil Sternhoff som daglig leder og eier. I 2007 overtok sønnene Arne Martin, Trond og Kjell Sternhoff bedriften som fikk navnet Olaussens Metall AS med sistnevnte, Kjell som daglig leder og hovedaksjonær.

I dag er det 4. generasjon Sternhoff, representert gjennom Kjell og Trond, som sammen med Egil står for driften av virksomheten.

Olaussens Metall AS leverer ferdigmaskinerte, grovmaskinerte og støpte produkter til industri samt on- og offshore over hele landet.

Bedriften, som sysselsetter 16 personer og omsetter årlig for cirka 50 millioner kroner, er sertifisert i henhold til ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2004, SN-BS OHSAS 18001:2007 samt Achilles JQS-godkjent .

Olaussens Metall AS deltar i det som kalles "By-Englane" - et sponsorlaug der bedrifter viser samfunnsansvar gjennom sosialt entreprenørskap.

Bedrifter binder seg til en økonomisk støtte over tre år til arbeidsprosjekter i Kirkens Bymisjon, og gir rom for praksisplasser i bedriften.

Bedriften er lærebedrift gjennom deltakelse i Opptek og tar inn lærlinger i CNC-maskinering.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.359