23948sdkhjf

Norsk robotteknologi i verdensklasse

De samarbeider med tre internasjonale universiteter, har medarbeidere fra fem nasjoner på kontoret og leverer kanskje verdens mest avanserte styringssystem for industriroboter. PPM AS er “hoffleverandør�? til den japanske robotprodusenten Nachi Fujikoshi.

Grunnleggerne av PPM AS er Prof. Ph.D. Trygve Thomessen og M.Sc. Per Kristian Sannæs som jobbet i mer enn ti år med å utvikle ny teknologi for robotikk og automatisering i industrien. På grunn av et alvorlig gap mellom de industrielle behov og tilgjengelig teknologi for svært fleksible og brukervennlige robotløsninger, etablerte Thomessen og Sannæs firmaet Producting Programming Methods AS i desember 2001. Dette for å introdusere sin nye teknologi til det industrielle markedet. Navnet ble endret til PPM AS i mars 2004.

PPM AS har i løpet av disse årene og frem til i dag utviklet ny teknologi og industriløsninger for den internasjonale industrien. Dessuten er PPM formelt norsk representant for Nachi roboter.

Internasjonalt FoU-miljø

Det nære samarbeidet med internasjonale FoU-partnere er fortsatt en del av kjernevirksomheten. Da Maskinregisteret besøkte teknologibedriften på testlaboratoriet i Trondheim var det medarbeidere fra fem ulike land som programmerte og testkjørte roboter.

- For oss er det viktig alltid å strebe etter de mest moderne og lønnsomme teknologiske løsningene for industrien. PPM har FoU-partnere i Norge, Ungarn, Bosnia og Japan og er kontinuerlig partner i nasjonale og internasjonale FoU-prosjekter, forklarer Thomessen.

PPM AS etablerte i 2013 sitt datterselskap, NATTO Reserach and Developoment Kft, i Budapest for å styrke teamet på programvareutvikling. Takket være moderne IT-teknologi kan PPM og NATTO fungerer som et integrert team på tvers av fysiske avstander.

- Når vi ikke reiser til kunder og samarbeidspartnere fysisk jobber vi mye via Skype. Dette har også gitt PPM en unik opplevelse i virtuelt samarbeid, en erfaring vi også bruker til å utvikle våre kunder, legger Thomessen til.

Fjernstyrer roboter

PPMs viktigste forretningsutviklingspartner er Nachi Fujikoshi i Japan. PPM og Nachi utvikler FlexGui, som er " state of the art" teknologi på brukervennlig og svært fleksibel robotkontroll.

- Vi utvikler robotløsninger for alle slags bedrifter rundt om i verden. Det vi er spesielt stolte av å presentere nå er fjernstyring av roboter. Ved hjelp av en app vi har utviklet kan du faktisk via web bruke mobiltelefonen din, eller et nettbrett, til å programmere og fjernstyre roboter. Dette gjør det svært fleksibelt å være kunde hos oss, for vi kan når som helst fra hvor som helst hjelpe deg når du trenger oss. Det blir en raskere og billigere løsning for våre kunder. Kontakt oss så skal vi vise deg hvor lett det kan være å bruke avanserte robotsystemer, inviterer Trygve Thomessen.

For mer informasjon besøk: www.ppm.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062