23948sdkhjf

Nok en Danobat båndsag til Astrup

Materialleverandøren Astrup AS investerer i nok en Danobat båndsag. Høye krav til kvalitet og ytelse, samt god erfaring med tidligere sag er noen av grunnene til maskininvesteringen.

Astrup AS er leverandør til norsk industri av blant annet aluminium, metaller, plast, rustfritt stål, syrefast stål, titan og spesialstål. Astrup ønsker også i større grad kunne tilby sine kunder kapping av både plater og bolt, og tilbyr i dag en utstrakt kappeservice av sine materialer.

Nylig fikk Astrup installert sin andre båndsag av merke Danobat iDS 5A, og maskinen ble levert av firmaet P. Meidell.

Krav til sporbarhet

Det er et økende krav i markedet om sporbarhet på materialer, og Astrup ønsker å kunne tilby sporbare materialer som er strekkodemerket med serienummer og chargenummer per enhet.

- På grunn av ønsket om sporbarhet er den siste båndsagen vi leverte utstyrt med merkeenhet for automatisk merking og preging av bolter, forklarer Morten Dahlberg, daglig leder i firmaet P. Meidell AS.

Det spanske merket Danobat er kjent for innovative, kraftige båndsager med høy produktivitet og snittkvalitet. Ved utvikling av rettkappbåndsagene har alle detaljer blitt nøye analysert, og de tekniske, innovative løsningene gir sagbladet lang levetid selv ved maksimal produktivitet og bruk på harde materialer.

Automatisk saghastighet

- IDS 5A båndsaga er en skikkelig «heavy duty» konstruksjon som er konstruert for saging i krevende materialer. Begge båndsagene vi har levert hit til Astrup har kraftige 11kw motorer for lett å kunne sage i hardmetall med dimensjoner opp til 520 mm diameter, forklarer Dahlberg videre.

Basen på maskinen og sagtoppen er produsert i ett stykke som er elektrosveiset, og hele konstruksjonen er bygget for minimale vibrasjoner. Dette sikrer optimal skjærekapasitet og gir sagbladet maksimal levetid. Videre har Danobat-sagene intelligent programvare som beregner hastigheten på sagbladet basert på stålkvaliteten og tykkelse på emnet som skal sages.

- Dette er også svært viktig for best mulig resultater og maksimal levetid på sagbladet, avslutter Morten Dahlberg.

For mer informasjon besøk: www.meidell.no eller www.astrup.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172