23948sdkhjf

Innviet nytt utviklings- og produksjonsanlegg

Nylig innviet AP&T et nytt utviklings- og produksjonsanlegg i Ulricehamn, Sverige. Innvielsen ga plass til inviterte talere, kunder og gjester og to dagers seminar for dem som ville lære mer om fremtidens formingsmetoder og materialer. Samtidig passet man på å feire at det er 50 år siden bedriften startet.

AP&T fremstiller utstyr for tynnplateforming og det er fremfor alt den positive utviklingen for pressforming i bilindustrien som ligger bak satsingen. Det nye anlegget innebærer at produksjonskapasiteten økes og moderniseres, men fremfor alt gis forbedrede forutsetninger for forskning og utvikling.

Rolle som kunnskapspartner

– Her får vi helt nye muligheter både å videreutvikle dagens teknikk og teste løsninger for fremtiden, sier Per Josefsson, Vice President Sales and Marketing AP&T.

Senteret skal benyttes til utvikling, utprøving og demonstrasjon av verktøy, presser, automasjonsutstyr og styresystem. Her finnes også mulighet til å prøve ulike metoder for etterbehandling.

– Gjennom å samle kompetanse både innen forskning og utvikling, konstruksjon og produksjon kan vi utvikle vår rolle som kunnskapspartner til våre kunder og drive utviklingen av nye metoder og materialer fremover, fortsetter Josefsson.

Fikk se det nye anlegget

Under innvielsesarrangementets to dager passet man derfor også på å holde seminarer om formingsmetoder, nye materialer og avansert støtte for simulering og visualisering, med eksperter både fra AP&T og utenfra.

Den høytidelige innvielsen ble holdt i nærvær av inviterte gjester med tale av blant andre Tord Andersson som er en av AP&Ts grunnleggere, nåværende adm. direktør Magnus Baarman og Gianfranco Aimo fra bilprodusenten Fiat. De besøkende fikk også en omvisning i det 11.000 m store anlegget og dagen ble avsluttet med festmiddag.

Stiller på EuroBLECH

AP&T stiller på EuroBLECH og på standen kan de besøkende se den nyeste teknologien i 3D fra innsiden. I det virtuelle showrommet kan du følge med på en reise inn i en avansert pressformingslinje og se hele forløpet fra plate til ferdig detalj fra innsiden. Sammen med partner ESI viser AP&T dessuten det siste innen virtuell prototyping. AP&T stiller ut i Hall 27, Stand F24.

For mer informasjon besøk: www.aptgroup.com

Fakta om anlegget:

Størrelse: 11 000 m, hvorav 3 000 m kontor, 7 000 m produksjonshaller og 1 000 m personalareal

Byggherre: Attacus Bygg AB

Antall medarbeidere: 180

Virksomhet: Forskning og utvikling samt konstruksjon og fremstilling av produksjonsløsninger for avansert tynnplateforming. Det blir også bedriftens nye hovedkontor når ledelse og administrasjon flytter fra Tranemo.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188