23948sdkhjf

Kombinerer «3D-printing» med 5-akse maskinering

Det er ikke overraskende at akkurat Mazak kommer på banen med additiv tilvirkning. Maskinregisteret fikk noen i fjor høst, men nå er det altså klart Mazak Integrex AM-serien er på markedet. I følge produsenten er de først i verden med flerhode-cladding.

Integrex i AM er en hybrid maskintype som kan utføre flere typer bearbeiding. Den har 5-akse maskinering i tillegg til additiv tilvirkning som utføres gjennom metallpulver som smeltes ved hjelp av fiberlaser. I følge Mazak er de først i verden med flerhode-cladding, det vil si utbyttbare laserhoder.

Gjør «alt»

Det at man kan bytte laserhode fra grov til fin, sammen med et komplett 5-akse maskineringssenter (full C-akse og -30/+120 grader på B-aksen), gir store fordeler for brukeren. Alt kan i prinsippet utføres i en oppspenning; man bygger opp en struktur, finmaskinerer og lasermerker komponenten som dermed blir helt ferdig bearbeidet.

Den første maskinen i Integrex AM-serien er Integrex i-400 AM. Utviklingen av den additive tilvirkningsmetoden i maskinen er gjort i samarbeid med Hybrid Manufacturing Technologies, som også har laget laserhodene - AMBIT.

Flere typer metall

Mazaks nye maskin kan både bygge nye produkter fra bunnen av, men også reparere eksisterende produkter. Flere ulike metaller kan kombineres, noe som gjør maskinen ytterst fleksibel i bruk. Fine toleranser gjør at produkter til krevende industrier som luftfart, energi og medisin kan fremstilles i Integrex i-400AM.

– Man kan eksempelvis legge på et skikt av et hardt metall på et mykere, eksempel kan overflaten på en detalj i rustfritt stål gjøres hardere med et lag av Inconel, kommenterer Reidar Kverneland hos maskinleverandøren Ravema AS.

Ny friksjonssveisemaskin

Mazak slipper også en ny hybrid multifunksjonsmaskin; VTC-530/20 FSW med avansert maskineringsteknologi og friksjonssveising. FSW står for (Friction Stir Welding). Siden VTC-530/20 FSW er basert på et vertikalt

maskineringssenter, utføres alle prosesser - sveising og maskinering - i en og samme maskin.

For mer informasjon besøk: www.ravema.no og www.mazakeu.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187