23948sdkhjf

Ni tips til redusert støy på arbeidsplassen

Det å jobbe i et støyende miljø øker sjansen for misforståelser, samtidig som støyen i seg selv har en trøttende effekt. Her kommer TOOLS med ni tips til hvordan du får en stillere, sikrere og mer effektiv arbeidsplass.

Støy er et problem – men det finnes heldigvis mange løsninger. Et stillere arbeidsmiljø er en god investering i økt effektivitet, sikrere arbeid og færre sykmeldinger.

Samtidig fungerer mange av avskjermingene som benyttes ved støydemping som et effektivt vern mot sprut, støv og sveiseblink. Dessuten gir det lokalet en fleksibilitet for raskt å kunne endre utformingen av arbeidsstasjonen.

1. Maskininnbygging

Dersom en støykilde er dominerende er det å bygge den inn som regel det beste. Jo nærmere støykilden du kan dempe, jo mer effektivt blir det. (Som en bonus får du også et velfungerende maskinvern.) En maskininnbygging er en løsning som beregnes av Eksempelvis TOOLS produktspesialister og spesialbygges helt etter din behovsanalyse og unike forutsetninger.

2. Lydabsorberende veggpanel

Veggpaneler bestående av perforerte plater og en absorbent. Disse absorberer støy og skaper dermed et stillere arbeidsmiljø. TOOLS tilbyr flere ulike varianter og tykkelser (standard er 50 mm) som absorberer lyd i ulike frekvenser. Monteres med fordel på vegg bakenfor en maskin.

3. Motordrevet rulleforheng

Perfekt i store verkstedlokaler hvor flere virksomheter pågår samtidig. Med et enkelt grep forandrer du hele lokalet! TOOLS tilbyr både beskyttelsesforheng og støydempende forheng i motorisert utførelse. En vanlig løsning er å ha et dekkende forheng nederst og transparent øverst for dermed å slippe igjennom lys og gi synbarhet.

4. Beskyttelsesforheng

En enkel løsning som gjør en stor forskjell. Et beskyttelsesforheng gir avskjerming, en forutsetning for en strukturert arbeidsplass og beskytter effektivt mot skitt, sprut, trekk og skadelig sveiselys. TOOLS leverer dessuten spesielle, ekstra solide sveiseforheng og antistatiske forheng. Velg mellom flere ulike farger og materialer. Forheng med bedriftslogo eller annet trykk kan leveres.

5. Arbeidsplassvegger

Med støydempende vegger endrer du verkstedutformingen på bare noen minutter samtidig som du får et roligere arbeidsmiljø. Passer både for faste og mer tilfeldige arbeidsstasjoner. TOOLS har flere ulike alternativer, blant annet varianter der du kan slippe ledninger og slanger på gulvet.

6. Mobil roll-up

Perfekt for reparatører og serviceteknikere som trenger en midlertidig arbeidsplass raskt. Flyttbart vern som skjermer støy, skitt og sprut ved for eksempel sveising og sliping. Mobile roll-ups er en kompakt løsning som er enkel å frakte med seg i servicebilen eller på servicevognen.

7. Strimmelforheng

Både tid- og energibesparende! Plast- og strimmelforheng gir en effektiv stopper for kulderas og trekk i årets kjølige måneder. Konstruksjonen er selvstengende, så en truck trenger ikke vente på at en port skal åpnes eller stenges. Et strimmelforheng fungerer også utmerket som en støydempende avskjerming av arbeidsplasser hvor det er mye trafikk ut og inn.

8. Forhengsskjerm

Med mobile skjermer løser du enkelt et behov for tilfeldig avskjerming. Skjermen er en ramme som du kompletterer med den duken eller platen som passer akkurat ditt behov for avskjerming og støydemping. Velg om du vil ha med eller uten hjul samt mellom ulike rammeutførelser og størrelser.

9. Støydempende forheng, vendbare akustikkvegger og plater

Utviklet for å kunne benyttes rundt arbeidsplasser med høyt støynivå. Platene har lav vekt og kan henges på svingarm eller benyttes i en foldevegg, forhengsskjerm eller som en port. Forhengene kan benyttes på samme måte som et vanlig forheng hvor ekstra lydabsorberingsevne er nødvendig.

For mer informasjon besøk: www.tools.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078