23948sdkhjf

Sikter mot ERP-integrering

Verkstedbedriften Mento Service AS satser i disse dager på å løfte CAD-bruken til nye høyder. Intensiv kursing og investering i ny programvare skal gi effektiv utnyttelse av IT-verktøyene.

Hos Mento Service AS utvikles og produseres, sammenstilles og testes blant annet filtre, ventiler, luftbehandlingsutstyr og andre komponenter hovedsakelig til oljeindustrien. Selskapet er et datterselskap av Mento AS og holder til på to lokasjoner; Ågotnes og Kolltveit.

Det er avdelingen på Kolltveit som selv trekker i trådene. Som AutoCAD og Inventor-bruker er bedriften godt vant med 2D og 3D-modellering, i løpet av det siste året er også blant annet 3D Studo Max er tatt mer i bruk

for å kunne visualisere og demonstrere produktene som tilbys på en mer fremtidsrettet måte.Men bedriften ønsker nå å utnytte IT-verktøyene i enda større grad.

- Dette er en bedrift som vet hvor de vil. Vi opplever Mento Service AS som nysgjerrige og samtidig ambisiøse innen CAD og bruk av tilhørende IT-verktøy, uttaler Ove Hjelle hos NTI CADcenter AS. Han har fulgt Mento Service en god del av veien.

- Gjennom erfaringsbrukermøter hos NTI CADcenter har vi fått mange gode råd og innspill, og det er først og fremst gjennom dette miljøet at vi fant ut at vi ville gå videre med IT-investeringene, forteller Bjørn Tore Ekerhovd, prosjektingeniør hos Mento Service AS.

Arbeidsrutiner først!

Ekerhovd mener det er fornuftig å ha en samarbeidspartner som kan følge prosessen og bistå ved veivalg.

- Vi er godt fornøyd med måten NTI CADcenter har bistått oss underveis. Vi har fått hjelp til å ta de riktige valg, fått god kursing, og vi har fått viktig hjelp til å fokusere på arbeidsrutiner. Det er nok her vi vil jobbe hardest før vi går videre mot målet, understreker prosjektingeniøren.

Målet er integrert ERP

Fra før har Mento Service kjørt AutoCAD med Inventor, og jobber nå med produktene Product Design Suite 2015 Ultimate og Premium, NTItools Industri Inventor, Robot Structural Analysis Professional, samt Vault Professional.

Sistnevnte var bedriften på kurs for å lære seg i mai i år.

- Du kan si vi går forsiktig frem. For, som nevnt, er det viktig at vi lærer oss arbeidsmetoder og rutiner på en måte som gjør det mulig å forene CAD-verdenen med vårt ERP-system. Det er et stykke frem dit, så vi går steg for steg, og i alle faser av implementering og igangkjøring av våre nye CAD-verktøy har vi fått kompetent hjelp av NTI CADcenter. På opplæringsfronten er vi ennå ikke ferdig, men vi opplever god kommunikasjon og føler vi som bedrift blir sett. Vi får tilrettelegge programvarene til vårt behov og det virker nesten som om vi får en skreddersydd løsning, sier Ekerhovd.

Erfaringer så langt

Hva slags erfaringer har dere så langt?

- Vi opplever god oppfølging, får brukertips og svar på spørsmål underveis. Det bidrar til at vi får god utnyttelse av CAD-verktøyene helt fra starten av. Robot Structural Analysis er et verktøy vi verdsetter høyt, det gir oss raske, helt nødvendige analyser. Noe vi tidligere måtte hente eksternt. Dessuten er Vault noe vi tidlig så vil være av stor betydning for oss, spesielt når vi når målet om ERP-integrering. Uten Vault tror jeg vi ville fått uante utfordringer. Vi er stadig under opplæring, og med NTI CADcenter på laget forventer vi gode resultater, konkluderer Bjørn Tore Ekerhovd.

For mer informasjon besøk: www.mento.no

Fakta:

Mento AS er en norskeiet handelsbedrift som ble stiftet i Stavanger den 27. august 1971. Selskapets formål er å drive handel innen utleie, produksjon, testing og service av slanger og kuplinger, ventiler, filter, rør og boreteknisk utstyr. I tillegg har selskapet salg av miljøprodukter og forbruksmateriell hovedsakelig til offshorerelatert virksomhet.

Datterselskapet Mento Service AS er et mekanisk verksted målrettet mot offshore og landbasert industri. Fagområde er innenfor utvikling, produksjon, sveis, maskinering, vedlikehold og offshoreoppdrag. Bedriften, som i 2012 omsatte for 85 millioner kroner, har i dag 69 ansatte fordelt mellom to avdelinger; Ågotnes og Kolltveit.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063