23948sdkhjf

Grævla goe på rustfrie produkter

JBM Products as investerer i ny teknologi og kompetanse. Godt rykte, fleksibilitet og høy kvalitet er suksessoppskriften.

Det er travle dager hos JBM Products as på Klepp. Telefonene ringer, kunder og samarbeidspartnere fyker inn og ut av dørene og maskinene sviver når Maskinregisteret kommer på besøk. Kanskje ikke uten grunn, for i årene 2011, 2012 og 2013 ble JBM products as kåret til Gasellebedrift av Dagens Næringsliv. Gaselle blir man når man oppnår stor omsetningsvekst, og kan hende årsaken til denne veksten har gjort at bedriften fortsatt er en attraktiv leverandør til industrien.

Fleksibilitet et fortrinn

- Vi har et godt rykte, og når vi først kommer innenfor dørene hos en kunde blir vi som regel der, sier Roy Falkum, kvalitet og prosjektansvarlig hos JBM products as.

Bedriften, som har 16 ansatte, er sertifisert i henhold til ISO 9001:2008 og er godkjent for Achilles JQS. Dessuten har virksomheten DNV-godkjente prosedyrer på TIG/MIG og MAG sveising av aluminium og 316, i henhold til NS-EN 15614-1.

- Vi er en liten bedrift med en «lett» organisasjon. Det gjør oss «billige» i drift. Siden vi har et stort spenn hva ulike kundetyper angår får vi også meget bred erfaring, noe som igjen gjør oss veldig fleksible. Når vi samtidig utfører mye hasteoppdrag og har kontroll på kvaliteten blir vi en foretrukket leverandør, mener Falkum.

Tar hele prosessen

At man kan følge kunden hele veien gir også fordeler.

- Kundene liker at de kan gå til oss og få alt i en og samme bestilling. Vi har egen konstruksjonsavdeling der vi er med kunden fra ide til ferdig produkt. Vi skjærer, stanser, knekker, sager, valser, bøyer rør, sveiser og sammenføyer, overflatebehandler og monterer samt tester og dokumenterer. Det blir veldig smidig for kunden, som har en kontaktperson, og mottar kun en faktura. Vi står ansvarlig hele veien, understreker Falkum.

Nye maskiner i hus

Som en av de første i landet har JBM products investert i en Bystronic Bysprint fiber 3015 4000W fiberlaserskjæremaskin.

- Vi opplever at denne maskinen er vesentlig raskere enn den gamle CO2-laseren som vi byttet ut i fjor. Den har meget god programvare. I tillegg er det mye å spare på redusert forbruk av strøm og gass. En fordel med fiberlaseren er at den er helt innebygd, noe som gir bedre arbeidsmiljø, og det er vi svært opptatt av. Lavt sykefravær og skadefri produksjon er gode tegn på at vi gjør ting riktig på dette området, sier Falkum.

I tillegg til fiberlaseren har bedriften investert i en ny Amada HFE M2 170 tonn kantpresse.

- Vi skiftet ut en liten med en større og raskere maskin. God erfaring med denne maskinprodusenten ledet til valg av denne nye maskinen, forklarer Falkum.

Satser på kompetanse

- Ny teknologi samtidig med tilfang av gode lærlinger bidrar til at vi har et oppegående fagmiljø på huset. Lærlingene får jobbe med den nyeste teknologien og blir meget dyktige fagfolk. Det er noe som blir lagt merke til, både av ungdommen som ser oss som en attraktiv arbeidsplass, men ikke minst av kundene som vet at vi hele tiden utvikler oss. Vi har som slagord: «Grævla goe på rustfrie produkter». Det er bare å prøve oss, inviterer Roy Falkum.

For mer informasjon besøk: www.jbm-products.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203