23948sdkhjf

Solid start for nykommer!

Tremannsbedriften Timech as har på kort tid fått et godt fotfeste på Jæren. Fra null til fem millioner på ett år er slett ikke dårlig!

Etter tips fra Ravemas lokale representant fant Maskinregisteret frem til en nystartet bedrift som har hatt en veldig god start. Tre personer eier og driver maskineringsbedriften Timech as på heltid, og vel så det. Resultatet etter første års drift er 15 prosent høyere omsetning enn budsjettert.

- Etter mange år i bransjen ville jeg starte eget verksted. Med på laget fikk jeg samboer Trine Hølland samt Kjell Terje Årsland. Kjell Terje har også lang erfaring fra maskinering, så vi stiller med god kompetanse innen faget. Trine styrer kontoret med ordreoppfølging, dokumentasjon og regnskap, sier Egil Grude Håland.

Egentlig var det meningen at Trine bare skulle jobbe deltid.

- Vi forstod fort at det ble behov for en heltidsansatt på kontoret. Når ordrene ruller inn må noen følge opp og holde orden på all dokumentasjon som følger hver eneste bit som kommer ut av maskinene, forklarer Håland.

Godt rykte spres fort

Timech har tre styrte Mazak-maskiner og maskinerer ulike materialkvaliteter som vanlig stål, rustfritt/syrefast og høylegert stål som duplex, super duplex, Inconel og titan samt ulike plastkvaliteter.

Bedriften samarbeider med sine kunder i prototyp- og utviklingsarbeid, samt produksjon av mindre eller større serier for en rekke meget krevende samarbeidspartnere, både innen offshore-, skips- og landbasert industri.

Hva er grunnen til den gode starten?

- Det må være at vi har solid kompetanse, er meget fleksible og kan drive effektivt. Med god utnyttelse av maskinparken i kompakte lokaler får vi fort lønnsomhet. Vi kan drive billigere enn mange andre virksomheter, og et godt rykte spres raskt her på Jæren. Dermed får vi tillit fra industrien, svarer Håland.

På spørsmål om hva som er fremtidsplanene svarer bedriftslederen:

- Vi skal vokse i den farten vi klarer å håndtere. Høy produktkvalitet, godt arbeidsmiljø og trivsel er viktig å ha fokus på hele veien. Det kan være aktuelt å investere i ny teknologi. Det blir naturligvis opp til markedet hvor veien videre går, konkluderer Egil Grude Håland.

For mer informasjon besøk: www.timech.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078