23948sdkhjf

Effektiv håndtering av væskesøl og utslipp

Brady lanserer ny veiledning for effektiv kontroll av væskesøl og utslipp samt nye produkter.

Væskesøl på arbeidsplassen kan forsinke produksjonen og føre til ulykker. Mange snuble- og fallhendelser, som er blant hovedårsakene til ulykker på arbeidsplassen, kan unngås med et effektivt program for utslippskontroll. I motsetning til utslippskontroll med granulater, er absorbenter av smelteblåst polypropylen et rent, raskt og effektivt produkt for å hindre og håndtere utslipp og dermed redusere følgene av væskesøl på arbeidsplassen. Brady har publisert en ny katalog for utslippskontroll som inneholder helt nye produkter og en praktisk brukerveiledning.

Rimeligere og mer effektivt

75 prosent av industribedriftene bruker fortsatt granulat til å tørke opp væskesøl. Når man tar kostnadene for avfallshåndtering og arbeid med i beregningen, viser det seg imidlertid at SPC-løsninger av smelteblåst polypropylen fra Brady er langt mer effektive og lønnsomme. De absorberer opptil 25 ganger sin egen vekt, slik at både den nødvendige produktmengden og avfallshåndteringskostnadene reduseres betraktelig. I tillegg absorberer Bradys SPC-produkter væskesøl på bare noen sekunder, og de kan brukes og kastes som en klut. Dermed kreves det langt mindre arbeidsinnsats å tørke opp væskesøl. I motsetning til granulater inneholder ikke smelteblåst polypropylen små partikler som kan skade maskiner, hevder produsenten.

Absorbenter for væsker

Bradys SPC-produkter finnes i tre kategorier: Universal, olje og kjemikalier.

– Kjølevæsker, løsemidler, bensin, vegetabilsk olje, parafin og andre vannbaserte væsker fjernes best med universalabsorbenter, sier Dominique Roosen, EMEA-produktsjef hos Brady, og fortsetter:

- Absorbenter for olje er spesielt utviklet for rask fjerning av hydraulikkolje, motorolje eller matolje, bremsevæske og terpentin. De absorberer ikke vann og passer derfor perfekt til bruk utendørs og i marine miljøer. Kjemiske absorbenter brukes mot aggressive kjemikalier, sitronsyre, kaustisk soda og lignende. Vi har fargekodet kategoriene for å gjøre dem lettere å bruke.

Omstendigheter rundt utslipp

En ekstra fordel med smelteblåst polypropylen er at den kan formes som man ønsker.

– Dette gjør at vi kan tilby den beste løsningen for alle konkrete situasjoner i industrien, og det styrker den forebyggende kontrollen av utslipp. Kluter passer best til å tørke av eller legge under drypp, mens puter og minilenser kan plasseres rundt utstyret for å hindre at væskesøl spres over tid. Matter og tepper er perfekte i områder med mye trafikk, og Brady tilbyr også en spesialkategori for å håndtere væskesøl på fuktige overflater, forteller Roosen.

Mengden av utslipp

Avhengig av mengden væske som søles, eller som er forventet å lekke, kan Brady tilby utslippskontroll med smelteblåst polypropylen i ett eller flere lag.

– Slik får man effektive verktøy som kan håndtere flere typer utslipp, fra konsentrert søl på små overflater til utslipp av mindre mengder væske som spres utover et stort område. Samtidig gir det maksimal effektivitet og avkastning av investeringen. SPC-produkter er brukt til å håndtere en rekke større utslipp i løpet av Bradys begivenhetsrike hundreårige historie. Deepwater Horizon-utslippet var blant de nyeste av disse, sier Roosen.

Brady – brukerveiledning

I Bradys nye katalog for absorbenter og utslippskontroll, som inneholder helt nye væskesølkontrollprodukter, finner du en praktisk brukerveiledning der du raskt finner den beste måten å fjerne alle typer utslipp på. Den viser også fordelene med å bruke smelteblåst polypropylen i stedet for granulat ved håndtering av utslipp. Hvis du ønsker et eksemplar, eller hvis du har spørsmål, kan du kontakte Brady på: emea_request@bradycorp.com.

For mer informasjon besøk: www.bradycorp.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.237