23948sdkhjf

Høyere skjærkrefter med Schunk Vero-S palettsystem

Schunk setter en ny standard innen presisjon og maskintilbehør med palettsystemet Vero-S som, i følge produsenten kan redusere oppspenningstider med opp til 90 prosent.

Schunk er alene om å kunne tilby et så komplett standardisert modulsystem for effektiv oppspenning, i følge produsenten.

Patentert låsing via dobbeltslag på stempel

Takket være det patenterte dobbeltslag på aktiveringsstempelet har Vero-S en spennkraft på 9000N. Med integrert turbofunksjon kan dette økes til 40000 N. Dette er meget positivt for stabiliteten i oppspenningssystemet. Med Vero-S kan man ha vesentlig høyere skjærdata, dette gjør at høyere skjærkrefter oppnås på en sikker måte. Låsingen i det nye systemet gjøres mekanisk via et fjærsystem. Det er selvlåsende via en formomsluttende profil på stempel og tapp. Holdekrefter på opp til 75000 N oppnås. For å åpne modulen behøves kun et lufttrykk på 6 bar.

Bare en spennbolt for størrelsene 96 til 176

Vero-S spenner emner og paletter med en eller flere spennbolter.

De radielt monterte spennstemplene i systemet drar inn spennbolten og låser den. Fiksering av eksakt posisjon gjøres via en kort konisk side på spennbolten. Dette garanterer en repitisjonsnøyaktighet på 0.005 mm. Uavhengig av størrelse passer Schunk spennbolter i alle størrelser og typer moduler. Emner og paletter kan lett flyttes mellom maskiner uten å miste nøyaktighet i oppspenningen.

Vedlikeholdsfritt og helt tett

For økt livslengde, prosessikkerhet, og for å minske vedlikehold på alle komponenter i Vero-S, er hus, spennbolt og stempel produsert i herdet rustfritt stål. Dessuten er alle moduler helt tette for inntrengning av spon, kjølevæske eller støv. Integrert i standardmodulen fra Schunk finnes en tilkobling for luft som låser modulen. Det er også mulig å overvåke stempelbevegelsen via en kontrollenhet. Hver modul egner seg derfor meget bra til en automatisert prosess.

Modulene har som standard lufttilkobling både radielt og aksielt som gjør de fleksible å montere. En annen nyhet er at Vero-S kan aktiveres med smørefri luft.

For mer informasjon besøk: www.se.schunk.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.188