23948sdkhjf

LVD laserskjærer til Lafinto

Ti år har gått siden LVD Norway AS sist installerte en laserskjærer her hos Lafinto, og nå følte vi at tiden var moden for en ny maskin. - Vi var fornøyd med vår gamle LVD-laser, men ti år er lenge og mye spennende har skjedd på maskinfronten, sier Mats Høkeli, teknisk leder hos Lafinto AS.

Lafinto ble etablert i 1988. Bedriften skreddersyr løsninger for minibusser, varebiler og tilhengere. Siden oppstarten har virksomheten utviklet seg til å bli en komplett leverandør av ombygginger og innredninger for servicebiler og andre nyttekjøretøy.

- Vi er i dag markedsleder på levering av skillevegger til varebil. Vi kan tilby alt innen bilinnredninger, og vi innehar et komplett mekanisk verksted slik at vi selv kan produsere det vi trenger i stål, tekstil og treverk. Vår mekaniske avdeling er moderne utstyrt med blant annet datastyrte rørbøyere og stanser, CNC-styrt kantpresse, stålsakser og CAD/CAM-lasere. Vår mekaniske avdeling produserer komponenter som for eksempel skillevegger, braketter og rør, samt andre sveisede konstruksjoner, forteller Høkeli.

I tillegg til mekanisk avdeling har Lafinto en utviklingsavdeling som kontinuerlig jobber med prosjektering, prototyper og design.

- Det kommer stadig nye bilmodeller og vi ønsker å være i forkant av markedet. Vi kan tilby de beste løsningene til konkurransedyktige priser. Avdelingen har tre ansatte på full stilling, og produktene utvikles i et 2D/3D-miljø basert på SolidWorks, forklarer Høkeli videre.

Tillit til LVD

- Når vi nå skulle investere i en ny laserskjærer var det flere ting som var viktig for oss. Maskinen skulle være rask, presis, bruke minimalt med energi, ha kort omstillingstid og programvaren skulle være lett å forstå og å bruke. Vi vurderte noen forskjellige leverandører, men siden vi var veldig godt fornøyd med vår gamle laserskjærer, våre andre LVD maskiner og servicen som LVD Norway hele tiden har gitt oss, så valgte vi å kontakte LVD Norway igjen. Etter rådføring falt vårt valg på en LVD Sirius 3015, en maskin som jeg tror vil dekke alle våre behov, sier Mats Høkeli.

- Vi i LVD Norway syns det er hyggelig at Lafinto nok en gang valgte å satse på LVD. Vi har etter mange års samarbeid fått en god forståelse for Lafintos behov og valgte derfor å anbefale dem en laserskjærer som også gir stor fleksibilitet for fremtiden, forteller Thomas Jonassen, daglig leder hos LVD Norway.

Slik er Sirius

Sirius er en laserskjæremaskin utformet for å gi effektiv skjæring av deler med optimal fart og akselerasjon for å passe delegeometrien. Maskinen er utformet som en modulær konstruksjon som tillater brukeren å velge den konfigurasjonen som passer best for firmaets behov og budsjett.

Denne maskinen er utstyrt med et tre meter langt og halvannen meter bredt skjærebord og har integrerte vekselbord. Dette minimerer stopptiden gjennom å tillate det ene bordet å bli lastet, samtidig som maskinen skjærer på det andre bordet. Bytte av bord tar kun 25 sekunder. Sirius-serien er utstyrt med et høytrykkskjærehode som produserer meget rene snitt, og et system som beskytter skjærehodet fra skade ved kollisjon med arbeidsstykket. Strømstyrken justerer automatisk laserens kraft i forhold til skjærehastigheten og sikrer et optimalt snitt på hver kontur samt minimaliserer den varmepåvirkede sonen.

- Som alle LVD laserskjæremaskiner er Sirius-serien utstyrt med den meget pålitelige Fanuc GE RF CO2 laseren, og maskinen vi har levert her hos Lafinto har en kraftig 2,5 kW CO2 laser. Laseren, CNC styring, driver og motorer er fullt integrert. Det gir overlegen prosessfart, høy pålitelighet, og lave bruks- og vedlikeholdskostnader. Alle parametere, diagnoser og oppstartprosedyrer vises på skjermen, og programvaren er laget for å gi kort opplæringstid og å være svært intuitiv i bruk. Kort sagt så er dette er en laserskjærer med svært gode ytelser til en veldig hyggelig pris, avslutter Thomas Jonassen.

Les mer på www.lvdsn.no og www.lafinto.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063