23948sdkhjf

KSM automatiserer sveisen

Rolig sveisemarked på Østlandet møtes med automatisering og sertifisering. - Vi må ligge foran og være fleksible, sier Vidar Kristensen, daglig leder i Kristensen Stål og Metallverksted AS, også kalt KSM. Nå satses det mer på offshore og subsea.

KSM er en veletablert bedrift som har sin historie tilbake til 1960-tallet. Dagens eier og daglige leder er Vidar Kristensen som holder til i Vestfossen i egne lokaler på 750 kvadratmeter. Lokalet er fysisk avskilt med egen avdeling for cladding og for platearbeid samt sveising. Bedriften har i dag fire ansatte, de fleste med fagbrev. Forøvrig har man tre sertifiserte claddingoperatører i henhold til NS-EN 1418.

- Vi har alltid vært kjent for produksjon av høy kvalitet og godt utført fagarbeid. Vår suksessfaktor er fleksibilitet og sterkt kundefokus. I disse dager er vi i sluttfasen med kvalitetssikring basert på NS-ISO9001, forteller Kristensen.

KSM ufører et bredt spekter av jobber. Bedriften foretar sveising og bearbeiding av det meste innen rustfritt, og syrefast stål til aluminium og messing.- Våre kunder finnes nær sagt over hele landet, og ute til sjøs. Skips- og restaurantbransjen etterspør stadig høypolerte stålprodukter laget etter mål. Det produseres også styrepulter, tanker og rørsystemer, for bruk i næringsmiddel og kjemisk industri, som stiller meget høye krav til finish og kvalitet. Likeså er automatiseringsbransjen en viktig kunde. Vi leverer også utstyr som brukes til å pakke magasiner og blader. Dessuten rekkverk, trapper, håndløpere og diverse stål innen byggebransjen, forklarer Kristensen.

Spesialisert innen cladding

KSM produserer i dag hovedsakelig spesialprodukter til offshoreindustrien samt deler og prototyper.
- Vi har valgt å se til offshore og subseamarkedene. Blant annet derfor har vi satset på påleggssveising med Inconel625. Vi har to såkalte Compact Cladding Cell TIG Hotwire fra Fronius. KSM har følgende kvalifiserte sveiseprosedyrer for påleggsveis: ASTM A694 F52, ASTM A694 F65, AISI 4130 og AISI 4140. ASTM A182 F22 og 8630 er nå under utarbeidelse. Vi utarbeider også prosedyrer, etter kundens ønske.

Hva betyr investeringen for dere?

- Vi satset for fullt på cladding allerede for fem år siden, så vi føler vi er trygge på prosessen. Med den nye investeringen kan vi på eksisterende bord jobbe med emner opp til 1,2 meter i diameter og maks vekt 2,5 tonn. Vi har også har kjørt større konstruksjoner ved hjelp av eksternt kalibrert bord. Claddingsystemet gir høy presisjon og repeterbarhet samtidig som man får utnyttet programvaremulighetene til også å gi ønsket dokumentasjon, svarer Kristensen.

Han minner om at alt ikke er cladding.

- Vi utfører også tradisjonelle jobber mellom claddingoppdragene, understreker bedriftslederen.

For mer informasjon besøk: www.facebook.no/3320ksm og www.ksm.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078