23948sdkhjf

CNC-Plåt med den første helautomatiserte laseren i Sverige

- Vi er stolte over å ha installert den første helautomatiserte laseren i Sverige! Når det er rett tid, rett maskin og det kommer et bra tilbud er det bare å slå til, forteller Johan Sjöblom, adm. direktør hos CNC-Plåt.

CNC-Plåt tilbyr skreddersydde helhetsløsninger for alle slags tekniske platekonstruksjoner. Deres industritekniske tjenester fører til økt konkurransekraft for kunden og støtter kjernevirksomheten. I tett dialog med kunden kan de utføre nøyaktige beregninger for å optimere produktenes ytelse både når det gjelder pris og kvalitet.

Bra timing!

- Vi hadde et fantastisk 2014 med en omsetning som var all time high og hadde behov for å øke vår produksjonskapasitet. Valget blir enkelt med en bra samarbeidspartner og vi har jobbet lenge med Din Maskin, sier Sjöblom.

Maskinen som CNC-Plåt nå investerer i er en Prima Platino fiber 3kW med Compact Server, og LST for automatisk plukking og stabling av skjærte detaljer.

Dette er Platino

Det som kjennetegner Platino er dens høye dynamikk. Maskinen har en såkalt �?flygende optikk�? der platen ligger stille under hele arbeidsprosessen og skjærehodet beveger seg. Den automatiske og programmerbare kontrollen av fokuspunkt, og automatisk bytte av dyser, gjør at bytte mellom ulike materialer skjer raskt. Strukturen på maskinen er enhetlig; alle elementer er innebygget i en eneste, lettransportert blokk.

Prima Power LST-robot for laser utmerker seg som det eneste systemet på markedet som plukker detaljene inne på skjærebordet og ikke når platen er ferdigskjært og vekslet ut. Dette sikrer at ikke detaljen fester seg i restgitteret, noe som har vist seg å være et problem for andre systemer.

- CNC-Plåt har som nevnt valgt å komplettere vår maskin med LST-robot, noe som gjør at man kan slippe detaljer ned i paller med karmer, eller stable de på sorteringsbord, som er en stor fordel om detaljene skal videre til eksempelvis en robotisert kantpresse, forklarer Sjöblom.

Dette er utstyret

• Automatisk dyseveksling (12 stasjoner)

• Automatiske spenntenger for låsing av materiale opp til 8mm tykkelse på skjærebordet

• Compact Server for lasting og håndtering av restgitter (3 tonns kapasitet)

• LST automatisk plukk- og sorteringsrobot for håndtering av skjærte detaljer

• Sortering av detaljstørrelser fra 100 x 150mm opp til fullt plateformat

• Materialtykkelse fra 0,7mm –

• Maksvekt/detalj for sortering: 200kg (eksempelvis 6mm stål med størrelse 3000 x 1500mm)

• Robot Assisted Last Cut (låsing av detalj på skjærebordet før siste snitt for sikker plukk fra restgitter, spesielt ved tynt materiale)

• TULUS intuitivt brukergrensesnitt for enkel programmering og overvåkning av systemet

For ytterligere informasjon besøk: www.dinmaskin.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078