23948sdkhjf

Mazak satser i Europa

Den japanske verktøymaskinprodusenten Mazak vil vise at Europa er et viktig marked. Med eget produksjonsanlegg og teknologisenter i England er det tydelig at man mener alvor.

Maskinregisteret var invitert med Ravemas kunder fra Sverige og Norge til å besøke Yamazaki Mazak U.K. Ltd. i Worcester like utenfor Birmingham. Her produseres det en rekke Mazak maskinmodeller samtidig som det er her Mazak har sitt teknologi og demosenter for Europa. Halvparten av de 50.000 Mazak-maskinene som finnes i Europa er produsert i England.

Egen utviklingsavdeling

Kevin Jackson drar gjestene gjennom en bedriftspresentasjon med fokus på satsingen i England.

- Det er 28 år siden vi startet produksjon i England. Siden har vi jevnt og trutt utvidet produksjonskapasiteten og teknologisatsingen. I dag har vi nærmere 30.000 kvadratmeter produksjon og teknologisenter. Totalt jobber det rundt 700 personer her, hvorav 40 er ingeniører som jobber innen forskning og utvikling, forteller Jackson.

Mye automasjon

Vi får omvisning i produksjonslokalene. Her står Mazaker med spesialbygd FMS-anlegg, Mazaker med eget pallettsystem og roboter. Automasjonsgraden er relativt høy. Mazak UK utvikler og produserer blant annet VCT560 og VCT800-serien i England. Vi passerer avdelingen der man bygger store maskiner: Mazak Versatec 140 – et femakse dobbel portal maskineringssenter med arbeidsområde på X 11.000mm, Y 4600mm Z 710mm.

Også lasermaskiner

I demosenteret finner vi et bredt spekter av maskiner, CNC-styringer og en robotcelle. Roboten er tilknyttet en Quickturn-maskin og viser hvordan den kan hente emner fra et transportbånd, mate maskinen, ta ut av maskinen og levere tilbake til et annet transportbånd. Vi finner også en Mazak Optiplex fiberlasermaskin for skjæring av tynnplater. Ravema vil nå satse også på tynnplatemaskiner fra Mazak.

- Ja, det har tidligere vært begrensninger fra Ravemas side, men nå kommer altså Mazaks fiberlaser og rørlasermaskiner på det skandinaviske markedet, kommenterer Reidar Kverneland fra Ravema AS.

Besøk hos McLaren

Formel 1-aktøren McLaren fortsetter samarbeidet med Mazak. Virksomhetens utviklings og produksjonsavdeling kjører Mazak-maskiner, selvfølgelig lakkert i McLaren farger. Mazak tok med Ravemas gjester til McLarens teknologisenter der vi fikk se Mazak-maskiner i aksjon. Her ble det også tid til omvisning i noen av de mest imponerende lokalene en kan tenke seg. Ikke bare utvikles det, testes og bygges det høyteknologiske formel-1-biler, men teknologisenteret ser ut som et moderne arkitektonisk prydanlegg med egen dam og vakre omgivelser. Det er mer enn 5S å lære fra dette besøket.

- Vi er naturligvis veldig stolte av dette samarbeidet, for McLaren er en krevende kunde som vi må strekkes oss for å tilfredsstille. Samtidig viser deres satsing på Mazak at vi virkelig har noe verdiskapende å tilføre, konkluderte Kevin Jackson.

For mer informasjon besøk: www.mazakeu.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078