23948sdkhjf

Større hos Sigurd Seland

Familiebedriften Sigurd Seland Smie & Mek Verksted AS, med 113 års erfaring innen industri og produksjon, følger med i tiden. Utvidelser i verkstedet og nye investeringer skal holde virksomheten oppdatert og i stand til å møte krevende kunder.

Sigurd Seland etablerte i 1902 en smiebedrift i Lyngdal på Sørlandet. Gjennom hardt arbeid og flere studieopphold i utlandet tilegnet han seg bred erfaring og utviklet bedriften gjennom årene som fulgte. Seland sørget for et solid grunnlag og skapte en tradisjonsrik industriarbeidsplass, som i dag utfører avanserte oppdrag for kunder innen offshore og landbasert industri. Det var Ivar Seland som tok over

driften i 1977. Verkstedet, som i dag står på Kvavik industriområde i Lyngdal, ble først tatt i bruk i 1979, og var på totalt 350m2. Sigurd Seland drives i dag av tredje generasjon og virksomheten leverer alt fra platearbeid, sveising og maskinering til montering og testing.

- Vi er totalleverandør fra tegning til ferdig levert og dokumentert, fra stort til smått, og alt i samme hus, uttaler Ivar Seland, daglig leder i familiebedriften.

Modernisering og investering

I takt med økte kundekrav, både hva kvalitet, kompleksitet og størrelsen på produktene angår, følger Sigurd Seland med i tiden. I fjor investerte man i et nytt FPT Ronin borverk med arbeidsområde: X: 6000mm, Z: 3000mm, Y: 1250mm. Maskinen har styrt hode og maksimal vekt på det styrte bordet er 15 tonn, i tillegg til faste bord på hver side.

I forbindelse med kjøp av ny maskin og utnytting av arbeidsplass ble det bygd en ny hall til platearbeid og sveis. Den nye hallen er på 800m² og har to nye 10T DEMAG kraner. Totalt sett, disponerer Sigurd Seland nå 2800m².

- Disse investeringene er helt nødvendig skal vi følge kundenes økte krav til kvalitet og størrelse på komponentene, sier Ivar Seland.

Han jobber side om side med sin sønn Marius, som har ansvaret for teknisk salg.

- Det er klart at vi stiller sterkere i konkurransen når vi har moderne maskiner og kan si ja til store oppdrag, kommenterer junior.

Han har fagbrev og teknisk fagskole og deltar i diskusjoner rundt endringer og investeringer.

Hvorfor falt valget på FPT?

- Vi har jo sett oss rundt og har fått tilbakemeldinger fra andre som har FPT, noe som virket positivt. Idar Tiller og Exel Machines har gjort en god jobb både med innsalget og på oppfølgingssiden. Italienerne som installerte maskinen gjorde en god jobb. Innkjøringsperioden ble noe lengere enn planlagt, men nå kjører vi den for fullt, forteller Ivar Seland.

Lean på dagsordenen

Det er ikke bare teknologi og større plass som får oppmerksomhet hos Sigurd Seland AS. Også prosessforbedring.

- Vi har hatt hjelp fra noen tyske konsulenter i samarbeid med Lister Alliance som et pilot prosjekt, og dette er noe vi kontinuerlig forsøker å jobbe videre med. Dette er ett av flere tiltak for å forbedre oss. Vi jobber også med å utvide bruken av GibbsCAM og bli flinkere på digital dokumentasjon, sier Marius Seland.

Satser på lærlinger

Kompetente fagfolk er en nødvendighet, og hos Sigurd Seland AS satser man på lærlinger. Av bedriftens 40 ansatte er det to til fire lærlinger per år.

- Skal vi sikre rekruttering av gode fagfolk må vi bidra til å lære dem opp. Vi kan ikke forvente at andre skal ta den jobben. Dessuten blir ungdommen godt kjent med vår bedrift, og da håper vi jo at de trives så godt at de vil jobber her også etter at læretiden er ferdig, avslutter Ivar Seland.

For mer informasjon besøk: www.sigurd-seland.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.235