23948sdkhjf

Roterende filer forsterker Dormer Pramets program

Dormer Pramet forsterker sitt allerede brede program med en serie roterende filer av hardmetall som støtteverktøy for generell bearbeiding.

Det er første gang at roterende filer selges under varemerket Dormer. Filene vil finnes i en rekke ulike former, eksempelvis kuleformet, sylindrisk med radial nese, spydform med radius, eggformede, flammeform, 60° og 90° forsenker, koniske og omvendt koniske.

Introduksjonen er en del av en bredere produktlansering av Dormer

Pramet – den første selskapet gjør sammen siden sammenslåingen mellom Dormer og Pramet i fjor.

Bedre resultat

Dormers brede utvalg av filer gir utallige muligheter til å bearbeide en mengde ulike materialer inklusive herdet stål, ikke�?jernmaterialer og plaster. Kombinasjonen av hardmetallhoder og stålskaft (over 6 mm) gir en ideell blanding av stivhet og styrke, mener produsenten. Denne egenskapen motvirker vibrasjoner og bidrar dermed til lengre levetid og et bedre resultat.

Lengre levetid

Designen med overlappende skjær på Dormers filer gjør det lettere å kontrollere filens arbeid og øker avvirkningsevnen og sponavgangen.

Også den kuleformede filen har overlappende skjær som gjør at filen klarer å skjære nærmere sitt sentrum samtidig som den får bedre plass til sponet.

De filene som har en geometri som er egnet for aluminium gjør dem også egnet for plaster og andre ikke�?jernmaterialer. Den høye spiralvinkelen og skarpe sponvinkelen gir stort sporvolum som gjør at avvirkningsevnen øker betydelig.

Dormers roterende filer finnes belagt med TiAlN som øker levetiden og som motvirker løseggdannelse, noe som er vanlig på denne verktøytypen på grunn av tette og grunne spor.

For mer informasjon besøk www.dormerpramet.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.061