23948sdkhjf

10 tips til en miljøsikker arbeidsplass

Forurensningsloven stiller strenge krav til deg som driver virksomhet som kan medføre akutt forurensning. Har du det som skal til for å forebygge og hindre forurensning og kjemikaliesøl?

I loven heter det blant annet at du skal «sørge for en nødvendig beredskap for å hindre, oppdage, stanse, fjerne og begrense virkningen av forurensningen».

Her er ti tips fra TOOLS til en miljøsikker arbeidsplass:

1. Oljelenser:

For akutte innsatser og som vern for å forebygge. Fungerer både på land og i vann rundt en større lekkasje.

2. Beredksapsbokser og akuttvesker:

Beredskapsboksen skal finnes lett tilgjengelig slik at den raskt kan brukes der større mengder kjemikalier er sølt. En akuttveske er like viktig for miljøet som førstehjelp er for å redde liv. Skal finnes i alle yrkesmessige kjøretøy. Kun for punktvis, akutt kjemikaliesanering.

3. IBC-håndtering:

En bra måte å oppbevare IBC-beholdere på er kombidekk som forhindrer at spill lekker ut. Tåler de fleste kjemikalier. Kombiner med hette hvis de skal stå utendørs.

4. Effektiv og sikker fathåndtering:

Spilguard – for oppbevaring av fat med olje eller andre kjemikalier. Spilguard er en løsning som brukes med den eksisterende pallen og skaper en effektiv og sikker fathåndtering på en enkel måte.

5. Sluktetting:

For raskt å kunne forhindre en allerede skjedd ulykke å bli større. Et sikkerhetstiltak som skal finnes over alt der kjøretøy, fyringsolje, olje og kjemikalier brukes. En sluktetting forhindrer at lekkasjen renner ut i grunnvannet og forårsaker dyr sanering.

6. Absorbenter:

Absorbenter har mange bruksområder. Alt fra å brukes som et forebyggende tiltak ved maskiner, til på en rask og effektiv måte å suge opp spill. Alt for å holde kritiske flater rene og tørre, og unngå skader på personell og miljø.

7. Innbygging og kjemikalieoppbevaring:

Med eksempelvis fatpaller fra Gigant forebygger du skader på miljø og personell. På en sikker og enkel måte samles eventuelle lekkasjer opp, og spredning av farlige væsker forhindres.

8. Tufftex – arbeidsmatte og absorbering i ett:

Tufftex arbeidsmatte suger opp olje, oljeemulsjoner og er resistent mot de fleste kjemikalier. På kjøpet får du en ergonomisk matte som avlaster ryggen.

9. Sikker væskehåndtering med sikkerhetskanne og fattrakt:

Brannfarlige væsker skal oppbevares sikkert, og kunne tappes uten spill. TOOLS leverer sikkerhetskanne som har innebygd flammestopp som avleder varme og ild, og et lokk som forhindrer damp og farlig spill.

10. Tørkemateriell for alle behov:

Non-woven – høyabsorberende produkter for avtørking/polering av ømfintlige flater. Industritørkepapir – for enklere type avtørking der større mengder væske skal tørkes opp. Filler – for grov avtørking/oppsuging med sterk holdbarhet.

For mer informasjon besøk: www.tools.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062