23948sdkhjf

Nye gjengefreser i solid hardmetall fra Dormer Pramet

Dormer Pramet har nå lansert et omfattende program med solide HM-gjengefreser som inneholder høypresisjonsverktøy med god livslengde og økt prosessikkerhet.

Hardmetallgjengefresene lanseres under varemerket Dormer, og de nye gjengefresene anbefales for bearbeiding av de fleste materialer, deriblant stål, rustfritt stål, støpejern, titan, nikkel, kobber, aluminium og plast.

Alcrona Pro-belegget og hardmetallet gir verktøyene en pålitelig og sikker kombinasjon av seighet og slitestyrke som fungerer i de fleste materialer med en imponerende levetid og økt prosessikkerhet, hevder produsenten.

Økt levetid

Totalt har man utviklet 10 gjengefresfamilier (J2xx), med en blanding av de vanligste gjengeformene, M, MF, UNC, UNF, G (BSP) og NPT, med eller uten gjennomgående kjøling.

Gjengefresing byr på et antall fordeler sammenliknet med konvensjonell gjenging; en sikrere bearbeiding, korte spon muliggjør kontinuerlig kjøring uten stopp for sponrensing, samtidig som levetiden på verktøyet øker. Toleransejusteringer kan gjøres etter eksakte beregninger og det går til og med å bearbeide tørt eller med minimal smøring om det behøves.

Tidsbesparelser på større dimensjoner

De samme gjengefresene kan benyttes til en mengde ulike materialer og for ulike gjengediameter, så lenge stigningen er den samme, mens forsenkerdelen på metrisk gjengefres J200 og J205, gir mulighet til fasing av hullmunningen, noe man eller må gjøre som en ekstra operasjon når man benytter gjengetapper.

- Gjengefresing er en relativt langsom prosess der tidsbesparelser oppnås først på større dimensjoner. Men overflatefinheten på gjengen og graden av nøyaktighet kan for en stor del kompensere for den lavere skjærehastigheten, uttaler Ricky Payling, Dormer Pramet’s produktansvarlig for roterende verktøy.

Bruk web selector

Det nye sortimentet gjengefreser gir store muligheter for sluttbrukeren, samme verktøy kan benyttes for venstre- og høyregjenger. Enkelte gjengeformer kan benyttes både for utvendige og innvendige gjenger, eksempelvis G-gjengen.

For å kunne benytte en gjengefres må man ha en styrt maskin som kan spiralinterpolere. De fleste moderne CNC-maskiner er utstyrt med denne funksjonen og har forprogrammerte sykluser for gjengefresing.

- Bruk vår web selector eller kontakt Dormer Teknisk Support for hjelp ved verktøyvalget, inviterer Ricky Payling.

For mer informasjon besøk: www.dormerpramet.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.219