23948sdkhjf

Ravema med åpent «robothus»

«Nå går robot-toget» uttalte Reidar Kverneland da han før sommerferien ønsket velkommen til åpent «robothus» på Jæren. 140 personer fant veien til Ravemas servicesenter på Klepp, Jæren.

Samarbeidspartnere, kunder og studenter var interessert i robotteknologien som Ravema viste frem under «åpent hus» i april i år.

Tema var «Smart automasjon», og to Mazak-maskiner integrert med robotløsninger fra henholdsvis Svia og RoboJob, en Quick Turn Smart 250M x 500 med Svia Flex MT10 og en Quick Turn Nexus 200IIMSY med RoboJob Turn Assist 250. Det nye styresystemet til Mazak; Smooth X, ble omtalt og slippes i midten av mai. Dessuten ble det vist andre smarte løsninger som blant annet skal redusere omstillingstider.

Robotiser eller forsvinn

- De som ikke har robotisert innen en femårsperiode vil slite med overlevelse, sa Reidar Kverneland før han introduserte Jelle De Roovere, ansvarlig for forretningsutvikling hos den belgiske robotleverandøren RoboJob.

De Roovere holdt en meget informativ og forklarende presentasjon om hvordan man kan øke konkurransekraften ved hjelp av robotisering.

- Marginene har de siste 20 årene falt med mer enn 80 prosent, og mye av dette skyldes konkurranse fra land med lavere lønnskostnader. For å vinne tilbake marginene kan vi automatisere produksjonen ved bruk av roboter. RoboJob har over 160 installasjoner i markedet, men kun to i Norge. Det kan vi endre på, uttalte De Roovere.

Flere som følger etter

Den første RoboJob som jobber opp mot Mazak er installert hos Ultra Technology AS bare noen kilometer unna Ravemas servicesenter. Det ble livlige diskusjoner under den sosiale delen av programmet. Litt mat og drikke ble det tid til etter presentasjonen, etterfulgt av maskindemonstrasjoner.

- Dette er noe vi har sett frem til å gjennomføre, for vi har sterk tro på robotisering generelt, og RoboJob spesielt. Det har vært vist enorm interesse for åpent hus i forkant av arrangementet, ikke minst var det spennende å se studentenes nysgjerrighet. Dette kommer vi til å gjøre igjen, så følg med, inviterer Kverneland.

For mer informasjon besøk: www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.25