23948sdkhjf

Seco lanserer kortere skjærlengder på Minimaster Plus

Seco utvider kontinuerlig det populære Minimaster Plus-systemet med utskiftbare skjær. Den nyeste utviklingen gjelder fresehoder med kortere sjærkantlengder for å håndtere høyere skjærekrefter og øke sponavgangen ved grov og semifin bearbeiding.

De nye skjærene har alle de samme designegenskapene og fordelene som systemets eksisterende hoder, men har kortere skjærkantlengde på 0,7 x D for å bedre stabiliteten. De eksisterende skjærene er 1,2 x D. Denne bedringen av stabiliteten gjør at disse nye fresene er godt egnet for krevende bruksområder og maskinering med fem akser. I motsetning til de lengre fresene er det optimale bruksområdet for disse nye kortere fresene er der hvor det radielle inngrepet er mye større enn det aksielle.

Alle materialtyper

I likhet med de eksisterende skjærene er også de nye versjonene tilgjengelige i to sorter for maskinering av alle materialtyper og med E og M-geometrier. De tilgjengelige diameterne er 10, 12 og 16 mm med hjørneradier fra 0,4 til 3,1 mm. I tillegg er også hjørne- og radieskjær tilgjengelig med innvendige kjølekanaler.

Samlet sett er Minimaster Plus anbefalt brukt til normal bearbeiding innen flyindustrien, energi, «mould & die», bilbransjen og medisinske produsenter som arbeider i stål, rustfritt stål, støpejern, aluminium og andre materialer som normalt er vanskelige å bearbeide. Systemet gjør det unødvendig å måle nye verktøylengder ved skjærbytte.

Økt repeterbarhet

En av systemets mest bemerkelsesverdige egenskaper er presisjonen mellom de utskiftbare skjærene og skaftet, hevder produsenten. Skjæret har en innvendig gjenge og en utvendig konus, mens skaftet har en innvendig konus med en gjenget senterpinne for økt sikkerhet og stabilitet i tillegg til et rundløpsavvik på cirka 10 tusendeler.

I tillegg fører en aksial stopper på skaftet til økt repeterbarhet og produktivitet ved å gjøre det mulig for maskinoperatørene å skifte skjær uten å måtte fjerne verktøyet fra maskinspindlene. Det repeterbare aksielle avviket er på maksimalt 25 tusendeler.

For mer informasjon besøk: www.secotools.com/minimasterplus

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.205