23948sdkhjf

Forbedret hardmetallbor fra Walter

Med verdensnyheten DC170, innleder Walter den første generasjonen av en helt ny type HM-bor. Walter har utviklet og patentert det nye boret med den nye teknologien og det kan følgelig ikke bare kopieres av andre produsenter.

Den teknologiske fremgangen er gjort synlig med en helt ny design, noe som gjør DC170 helt unik, i følge leverandøren. Den kobberfargete utførelsen med den umiskjennelige kanalstrukturen skjuler et mangfold av forbedrede funksjoner i et bor beregnet for et meget bredt spekter av materialer.

Walter DC170 er allerede lansert i lengdene 16xD og 20xD. Diameterområdet er Ø3 til Ø16 mm. DC170 tilbyr, i følge leverandøren, mer prosesspålitelighet, stabilitet, er mer stillegående og mer effektivitet enn andre HM-bor med tradisjonelle geometrier.

Mer prosessikkerhet

Takket være spiralriller på utvendig diameter, slynges kjølevæsken uhindret i disse rillene rundt boret og skaper en unik kjøleeffekt. Dette medvirker at eventuelle sponproblemer samtidig reduseres til et minimum.

Forbedret hullkvalitet

Et resultat av den nye typen styring er betydeligere jevnere boring. Dette fordi boret har styring (guiding) på hele diameteren i fronten av boret. Vibrasjoner faller nærmest bort. Denne effekten gjør at boret er meget godt egnet til boringer med kryssende hull eller ved skrå utganger.

Lengre levetid

De karakteristiske kjølekanalene sikrer optimal driftstemperatur. Borene blir produsert med åtte spiralspor som kan brukes som målestokk for omsliping. DC170 boret kan omslipes opptil tre ganger, helt til det gjenstår kun to spiralriller uten at selve styringen reduseres. Dette visuelle omslipingsmålet vil også kunne være med på å øke borenes levetid og dermed redusere verktøykostnader.

Bedre økonomi

I sum gir alle forbedringene og nyvinningene et mer økonomisk sluttprodukt. Etter en innledende testfase gjør tilbakemeldingene at vi allerede nå kan si at Walter DC170 gir betydelig økning i produktivitet og prosessikkerhet, melder leverandøren.

For mer informasjon besøk: www.norswiss.no/produkter/spiralbor eller www.walter-tools.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109