23948sdkhjf

Granzow AS - 40 år i Norge

Granzow er som 40 års jubilant blant de eldste av de eksisterende selskapene og en meget anerkjent leverandør innen trykkluftbransjen i Norge.

Granzow ble som selskap etablert i Danmark i 1936, da under navnet Det Københavnske Trykkluftselskab. Som navnet forteller var det da København som var nedslagsfeltet vedrørende salg og service av trykkluftkompressorer, hvor selskapet sakte, men sikkert utvidet horisonten til å dekke hele Danmark. Hvor det underveis da var naturlig med et navnskifte for at navnet ikke skulle være en begrensning. Da var det naturlig at navnet ble GRANZOW i henhold til familieselskapets eier.

Underveis i denne prosessen var det en ny generasjon Granzow som tok over roret i selskapet. 2. generasjons eierskap og ny leder i selskapet Peter Granzow, valgte i tillegg å se mot Sverige og Norge.

Her ble det derfor etablert en avdeling i Enkøping i Sverige i 1969, hvor det deretter ble etablert en avdeling i Norge i 1975. De etablerte seg i Sandvika, utenfor Oslo.

Større bredde

Filosofien og tanken til Peter Granzow var å etablere et selskap i Norge som kun skulle dekke det sentrale Østlandsområdet med trykkluftinstallasjoner og servicerelatert arbeid på dette utstyret. Allerede på dette tidspunktet hadde Granzow AS et meget godt sortiment som leverandør for flere av de mest anerkjente produsentene i Europa. Dette både innen lavtrykk og høytrykksegmentet, samt nitrogenproduksjonsegmentet.

Forretningen ble så suksessfull at det sakte, men sikkert også ble naturlig å levere installasjoner utenfor det sentrale Østlandet. Etter hvert til mange selskaper i hele Norge, hvor både sykehussektoren og laboratorier, samt shipping og offshoresektoren ble naturlige kundesegmenter ut i fra produkt range og spesialkompetanse. Dette i tillegg til leveranser til den vanlige trykkluftforretningen.

I hele Norge

Granzow fremstår i dag som helhetlig leverandør til de fleste bransjer som trenger trykkluft. I 2009 ble selskapet valgt som hovedleverandør av Bauer høytrykkskompressorer i Norge, noe som også gjorde at de valgte å etablere et forhandlernett strategisk plassert rundt i Norge.

Dette er et forhandlernett som i dag teller syv forhandlere som er plassert i Stavanger, Bergen, Haugesund, Ålesund, Kristiansund, Trondheim og Tromsø.

Stor kompetanse i staben

- En av kjennetegnene til Granzow-organisasjonen, samt en av hovedgrunnene til at Granzow AS er så anerkjent innen flere nisjeområder, er den lange erfaringen firmaet har via mange ansatte som har vært i selskapet i svært mange år. Noe som gjør at de også har utviklet og laget svært mange spesialløsninger. Eksempelvis Nitrogen Factory-serien, som har vært en suksess. Dette fordi det i trykkluft og etterbehandling bransjen ofte er erfaringer blandet med god teknisk og teoretisk bakgrunn som skaper suksessfaktoren, sier adm. direktør i Granzow AS, Jon Roberg, og fortsetter:

- Medarbeiderne er svært verdifulle for firmaet på grunn av all den kompetansen og erfaringer de innehar. Når vi nå videreutvikler dette med å ansette en del nye mennesker med spesialkompetanse og egenskaper, samt legger om en del av driften til en mer effektiv og moderne drift, vil dette kunne være med å skape mange nye muligheter. Vi har også lagt planer for videreutviklingen av selve firmaet, fokus på ytterligere kompetanseheving for både nye og eksisterende personell, uttaler Roberg. Derfor tror han at en eventuell nedgangstid i visse markeder, faktisk kan bli Granzow sin mulighet for ytterligere utvikling og faktisk en oppgangstid for selskapet.

- Dette fordi vi er en mindre organisasjon enn mange andre og kan lettere snu oss raskere og være mer markedstilpasset. Han avslutter med at han ser på 2015 som mulighetenes år i Granzow.

For mer informasjon besøk: www.granzow.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078