23948sdkhjf

Haas kjølealternativer for lavere delekostnader

Haas slår et slag for bedre fokus på verktøykjøling og sponavgang. Riktig metode kan spare store summer og redusere nedetid.

En av de største utfordringene ved moderne maskinbearbeiding, i tillegg til å holde delekostnadene så lave som mulig, er å sørge for at verktøyet holdes smurt og at spon fjernes raskt og effektivt fra skjæresonen. Gjøres ikke dette, kan det føre til en rekke problemer, inkludert dårlig overflatebehandling, økt verktøyslitasje og verktøyskade eller -svikt.

Overflomsring

Haas' overflomsring for kjølevæske, som er standard på alle Haas verktøymaskin i VM- og VF-serien, sender en strøm av kjølevæske over skjæreflaten slik at flaten smøres og sponet fjernes.

Konseptet med overflomsringen er en betydelig forbedring av tradisjonelle, slangebaserte systemer. Ringen har justerbare dyser som retter kjølevæsken mot verktøyet fra flere retninger. Dysene er lette å bevege, og ringen er plassert slik at den er lett å komme til og bruke.

Selv om overflomsringen er det viktigste i Haas-systemet for levering av kjølevæske, finnes det en rekke andre alternativer for kjøling. Haas programmerbare kjølevæskedyse, eller P-Cool, kan for eksempel plasseres på ulike måter og kjøle både lange og korte verktøy.

Høytrykksspyling

En annen effektiv metode for å levere kjølevæske til skjæresonen, er høytrykksspyling via verktøyenden. Til dette kan man bruke Haas høytrykkskjøling gjennom spindelen (TSC), som er spesielt effektivt ved boring i dype hull eller fresing av dype lommer, og som fås i konfigurasjoner med både 300 og 1000 psi (20 eller 70 bar).

Trykkluftfjerning

For maskinverksteder som bruker moderne karbidverktøy med avansert belegg til å skjære i materialer i tørre omgivelser, er det stor sannsynlighet for at man igjen skjærer i spon som ikke er fjernet fra skjæreområdet (en viktig faktor for tidlig verktøyslitasje). For å unngå dette problemet tilbyr Haas et gjennomblåsingssystem for verktøyet (som et tillegg til TSC-systemet). Dette fjerner spon fra maskinbearbeidingssonen slik at de ikke skjæres i mer enn én gang. Dette er spesielt nyttig ved maskinbearbeiding i dype hulrom.

Haas automatiske luftpistol har en lignende funksjon. Dette systemet er ideelt ved bruk av små verktøy som ikke egner seg for gjennomblåsing. Luftpistolen er også et ypperlig tilleggssystem til gjennomblåsingssystemet i krevende, tørre maskinbearbeidingsomgivelser som krever kraftigere blåsekraft.

Minimumssmøringssystem

I tilfeller hvor det ikke er mulig å bruke kjølemiddel, men hvor verktøyet likevel må smøres, er det nye Haas minimumssmøringssystemet løsningen. Dette innovative systemet sprayer en nøye oppmålt mengde smøremiddel ut i luftstrømmen, slik at det legger seg på verktøyets skjærekanter. Mengden som sprayes, er vanligvis svært liten, nærmest usynlig.

En av de største fordelene ved minimumssmøringssystemet er at det kun bruker en brøkdel av kjølevæskemengden som brukes i en standard, overflomsbasert applikasjon. Luft- og kjølevæskeflyten reguleres dessuten hver for seg, slik at brukerne kan justere forholdet i henhold til det som egner seg best for den aktuelle applikasjonen.

Haas-maskinene tilbyr en rekke effektive systemer for å opprettholde ytelsen i skjæresonen. Medarbeiderne ved Haas fabrikkutsalgene verden over er kvalifiserte til å evaluere bestemte applikasjoner og kan hjelpe kundene slik at de får den beste løsningen for den materialtypen- og kvaliteten samt de delene som skal bearbeides.

For mer informasjon besøk: www.haascnc.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11