23948sdkhjf

Kanskje den viktigste Tekniske Messe noen gang!

Maskinregisterets redaktør har kun fulgt Den Tekniske Messen i 19 år, men tør likevel påstå at årets messe, den 17. i rekken, kan bli den viktigste noen gang. Årsaken er at det er et paradigmeskifte på gang, og det skyldes ny teknologi som strømmer inn på markedet.

Ja, jeg trodde nok ikke at jeg ville skrive disse ord for tre år siden da Maskingrossisternes Forening (MGF) brøt med Norges Varemesse og inntok Telenor Arena med en messe som ikke nødvendigvis sto til alles forventninger. Årets messe vil bli husket på en vesentlig mer positiv måte.

MGF har lyttet til utstillere og besøkende, har byttet arena til Exporamasenteret på Hellerud og har laget et omfattende seminarprogram. Alt ligger nå klart for et vellykket messearrangement!

Det skjer på Exporama

MGF har snudd seg rundt og villet få til Den Tekniske Messen på sin egen måte. Flaks eller bra timing, uansett så skjer det store ting innen metallbearbeidende industri og den viktigste trenden er at additiv produksjon, eller 3D-printing i metall nå tar av.

Selv om det kun er et par norske kommersielle aktører, samt Sintef, som printer i metall kommer landskapet til å endre seg radikalt innen kort tid.

For deg som lurer på hvorfor dette skjer vil jeg invitere til å lese Maskinregisteret i tiden fremover.

Og, når jeg skriver «Kanskje den viktigste Tekniske Messe noen gang!» i tittelen er det fordi de norske maskinforhandlere som til nå har skaffet seg agentur på 3D-printere i metall vil være tilstede på Den Tekniske Messen og promotere sin teknologi. Kappløpet er i gang.

Messearrangøren har da også sørget for at et solid seminarprogram omhandler også additiv produksjon/3D-printing i stor bredde. Dette blir kanskje bransjens viktigste seminar på lenge, så møt opp på Den Tekniske Messen på Exporama messesenter på Hellerud utenfor Oslo den 15. til 18. september!

For mer informasjon besøk: Den Tekniske Messen 2015

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.066