23948sdkhjf

Optimistisk pessimist!

Han er kjent som en beskjeden lavmælt maskinselger og bedriftsleder. Per Bergsli, daglig leder i Bergsli Metallmaskiner AS, ser lyst på livet, men forbeholder seg likevel retten til å være pessimistisk.

- Jeg tror som regel det vil gå litt verre enn det det faktisk gjør, og da får jeg jo alltid en lettelse hver gang det går bra, sier Per Bergsli og smiler når Maskinregisteret møter ham på hans kontor i Skien.

- Nå har jeg på sett og vis rett, i alle fall inntil videre, for nå går det ikke like bra som før, men det bedrer seg, Per smiler igjen.

- Ja, for første halvår har maskinsalget gått tregt, mange bedrifter sitter på gjerdet, men i den siste tiden har det løsnet litt, medgir han.

Høsten kan vel bli bra, det er tross alt EMO-messen i Milano og Teknisk Messe på Hellerud?

- Vi forventer at messene kan bidra til et bedre maskinsalg, men markedet må først snu, sier den optimistiske pessimisten.

Spent på utfallet

Bergsli Metallmaskiner stiller med 100 kvadratmeter på Teknisk Messe i september, og det lyder optimistisk.

- Vi er spent på hvordan kundene forholder seg til at Teknisk Messe og EMO går med tre ukers mellomrom. EMO er den store maskinmessen, men vi håper jo at det norske industrimiljøet viser at det er behov for en norsk møteplass. Vi regner med å vise både DMG Mori-maskiner og Hänel lagersystem på Teknisk Messe. På EMO er det naturligvis fullt fokus på sponfraskillende maskiner. Det skal bli interessant å oppleve det «nye» utstillingssenteret i Milano, uttaler bedriftslederen.

Glad for Mori-løsning

Hvordan går det nå med satsingen til DMG-Mori nå som Mori Seiki har tatt over styringen?

- For vår del er vi positive, vi har jo som kjent hatt Mori Seiki siden 1983, og fikk DMG i hendene for noen få år siden da de to store maskinprodusentene startet et tett samarbeid. Nå begynner vi å få samlet trådene her i Norge og kan konsentrere oss om å gi våre kunder best mulig oppfølging og service. Maskinprogrammet til DMG-Mori skal slankes og det er nok en fordel, for det er en del overlappende maskinmodeller. Ellers er styringssystemet Celos på full fart ut i markedet og det blir gøy å se hvordan kundene kan dra nytte av de mange smarte løsningene systemet byr på, svarer skiensmannen.

Hyttelivet kaller

Hva gjør du når du ikke selger maskiner og er på jobbreiser, har du noen hobbyer?

- Jeg legger stort sett igjen jobben på kontoret, for jeg har et liv utenom firmaet. Kona og jeg drar gjerne på hytta på fjellet. Om sommeren er vi ved sjøen. Vi deler et landsted med andre familiemedlemmer, så da er det sjølivet som gjelder. Det blir mye hytte, men vi drar også på feriereiser til nye destinasjoner, og det er nok av spennende steder å reise til, svarer Per Bergsli.

Fakta om Per Bergsli

Navn

Per Bergsli

Født dato og sted

06.06.1956 Porsgrunn

Bosatt

Skien

Sivil status

Gift, 2 barn

Bakgrunn

Utdannet teknisk økonom. Ble ansatt i familieselskapet i 1981, først med installasjon av CNC-maskiner, deretter jobbet salg og kundeoppfølging. Tok senere over selskapet og bedriftseiendommen.

Yrke

Daglig leder i Bergsli Metallmaskiner AS og Bergsli AS

Hobby

Hytteliv og reiser

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.081