23948sdkhjf

Kaeser Kompressorer på DTM: Fokus på Industri 4.0 og miljø

På Den Tekniske Messen vil fokus hos Kaeser Kompressorer AS være Industri 4.0, også kalt den fjerde industrielle revolusjonen. Samtidig vil miljøet og et lavest mulig CO2-avtrykk få ekstra oppmerksomhet.

- Industri 4.0 er navnet den på den fjerde, virkelig store, endringen innen industrien, og «revolusjonen» kjennetegnes blant annet av kommunikasjon mellom maskiner og prosesser. Moderne teknologi overvåker ressurseffektiviteten i produksjonsprosessen, forklarer Egil Krokan, daglig leder hos Kaeser Kompressorer AS.

Presenterer Sigma Air Manager 2

- På Den Tekniske Messen vil vi ha fokus på hva vi i Kaeser kan tilby av løsninger som er tilpasset den nye teknologien og vi vil vise hvor mye det er mulig å spare for en industribedrift i Norge. Ved sparing mener vi både økonomisk for den enkelte bedrift, og miljøbesparelser i form av et mye lavere CO2-avtrykk, forklarer Magnus Nøring, regionsansvarlig hos Kaeser Kompressorer AS, og fortsetter:

- Kaeser Kompressorer har de mest energiøkonomiske kompressorene, og vår fokus på Industri 4.0 er en fortsettelse av dette. Med fokus på Industri 4.0 vil vi presentere vårt nye overordnede styringssystem Sigma Air Manager 2 (SAM 2). SAM 2 sørger for at «Internet of Things» blir implementert til industrien. Med sitt adaptive kontrollsystem, datalagring, analyser og mulighet for forebyggende vedlikehold sikrer dette en pålitelig og energiøkonomisk tilførsel av trykkluft. Systemet sørger for en optimal driftsøkonomi, og en bedrift kan oppleve store besparelser.

Minimum 25 prosent besparelse

En gjennomsnittlig produksjonsbedrift med 100 prosent døgndrift har en potensiell besparelse på minimum 25 til 30 prosent, men det er absolutt ikke uvanlig med langt høyere tall.

- Helt konkret kan jeg si at når vi har analysert luftforbruket hos en kunde, så kan vi deretter fremlegge et helt eksakt tall på hvor stor besparelsen bedriften kan oppnå. Mange vil nok bli overrasket over hvor stort dette beløpet er, mener Nøring

- Hele vår stand på Den Tekniske Messen vil dreie seg om denne løsningen. Vi i Kaeser tar den nye industrielle revolusjonen på alvor, og vi gleder oss til å vise de mulighetene som ligger i Industri 4.0. Velkommen til oss på stand A03, inviterer Egil Krokan.

Les mer på www.kaeser.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063