23948sdkhjf

"Den beste produksjonsflyten vinner markedet"

"Den beste produksjonsflyten vinner markedet" var tema for tynnplateseminaret hos Nomek AS i Loen.

Etter et halvdags seminar på Hotel Alexandra, var deltakerne med på en tur og fortsatte diskusjonene ved Nomek AS.

- Nøkkelen er å redusere oppsettiden og oppnå en «Pulling Production Flow». Du har ikke råd til å lage flere testeksemplarer i dag, det må være korrekt første gang, sier Peter Book, senior salgsingeniør ved Amada Norge.

Krever sømløst arbeid

Knut Stadheim fra Møre Trafo AS, deltaker på seminaret, påpekte:

- Lean produksjon er ren sunn fornuft. Du må få personalet med på hele tiden å utvikle og forbedre effektiviteten til dine operasjoner.

Diskusjonen fortsatte og den førte stort sett til det faktum at man må være ekstremt fleksibel, og endre din produksjon etter dine kunders behov, i dag eller denne uka.

- I stedet for å gjennomføre typiske lean prosjekter, fokuserer vi på å redusere alle våre oppsettider for raske skift. Den nye Amada HD-ATC kantpressen med automatisk verktøyskifte er et eksempel på hvordan teknologien kan hjelpe med dette. Den krever sømløst samarbeid mellom de ansatte og ny teknologi, sier Bjørn Åge Flo, produksjonssjef ved Nomek AS.

Løsningene i praksis hos Nomek

På ettermiddagen ble det omvisning hos Nomek AS med fokus på fleksibel produksjon i virkeligheten. Nomeks kjerneforretningsområde er metallplateproduksjon, og bedriften har moderne teknologi på et bredt felt som stanser, laserskjæring, vannskjæring, bøying og sveising. Det andre er utvikling og produksjon av miljøutstyr som eksempelvis mobile sluktømmere eller tørrsugeenheter. Produktene er spesielt tilpasset det utfordrende klimaet i de nordiske landene.

Omvisningen i fabrikken viste en moderne produksjon med en ekstremt tett kombinasjon av godt kvalifisert og erfarent personale og moderne teknologi.

Komplett løsning

Lie CNC AS, basert i Rogaland, deltok på arrangementet og benyttet anledningen til å se blant annet HD100-3 ATC i praksis.

- Som en profesjonell leverandør innen vårt fagområde, der vi leverer rett kvalitet, til rett tid, første gang har vi et ansvar overfor kundene våre til alltid å ligge i forkant, sier Børre Lobekk, daglig leder ved Lie CNC AS, og fortsetter:

- HD-ATC er ideell til å dekke behovene i vår forretningsdrift med høy kvalitet, effektiv produksjon av små serier og kort leveringstid. Du kan ikke arbeide på den gamle måten hvis du vil være konkurransedyktig i dagens ekstremt konkurransepregede og hurtigskiftende miljø. Den komplette løsningen fra Amada, med programvare og maskinvare, vil støtte opp under våre intensjoner om å gjøre prosessen fra tegning til ferdig komponent mer effektiv. Dette for å yte enda bedre service til våre kunder, med den ekstra konkurransefordelen vi hele tiden ser etter, påpeker Lobekk.

Fokuserer på innovasjon og moderne teknologi

Nomek AS har mange pågående prosjekter, og kan selvsagt ikke avsløre alle.

- Du kan ikke ha alle eggene i én kurv, det er en av grunnene til at vi har mange nye utviklingsprosjekter på gang. Propan Gas Automatic-systemet er ett av disse. Propanautomat 24/7 leveres i dag til blant andre bensinstasjoner i Norge. De betjener kundene helt ubemannet og kan fjernovervåkes. I vår bransje med omfattende enheter, har man i dag ikke råd til å lage mange testprodukter, det må være korrekt første gang, uttaler Elias Loen, daglig leder ved Nomek.

Samarbeid for kundens suksess

- Siden selskapet ble grunnlagt, har ett av de grunnleggende prinsippene vært å arbeide nært med våre kunder. Dette gir mulighet til kontinuerlig å vurdere å forbedre servicenivåene vi tilbyr for å oppnå de mest innovative produkter tilgjengelig. Gjennom dette partnerskapet med delt erfaring og delte ideer, er vi trygge på at Amada kan realisere gjeldende og framtidige behov. Amada er en komplett løsningsleverandør for tynnplatemetallprosessering, og vi gir våre kunder mulighet til å konsentrere seg om sin ekspertise med pålitelig produktivitet.

Filosofien til Amada er å vokse med våre kunder. Det handler om å finne den rette løsningen for behovet, og å holde et høyt servicenivå for å støtte opp under kundens suksess", sier Dan Liljeqvist, daglig leder Amada Norway AS

- Vi har hatt et langt og vellykket samarbeid med Amada, og det er basert på felles fordeler, konkluderer Elias Loen.

For mer informasjon besøk: www.nomek.as eller www.amada.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125