23948sdkhjf

Etablerer «GPS-forum»

En gruppe personer fra verkstedindustrien og utdanningsinstitusjoner har i en tid arbeidet med å etablere et forum for Geometriske Produktspesifikasjoner (GPS) og måleteknikk. Målet er at forumet skal bidra til økt forståelse og kunnskap innen fagområdet.

- Dette ønsker vi å gjøre ved å arrangere seminarer, møter og kurs. Vi har tro på at et internasjonalt felles språk mellom oppdragsgiver og leverandør vil gi industrien i Norge stor effektiviseringsgevinst, uttaler Bente Kongsgård, salg og markedsansvarlig hos K-Tech.

«GPS-møte» i juni

Det er enighet blant opplæringsinstitusjoner og industri om at behovet for økt kompetanse er stort og professor Knut Sørby ved NTNU fortalte, under et «GPS-møte» i juni i år, om sitt utdanningsopplegg i forhold til dette fagområdet.

Kurt Martinsen fra FMC Technologies snakket om hvordan GPS ivaretar hele verdikjeden i bedriften og hvordan den ivaretar den enkeltes ansvar – fra ide til ferdig produkt, og at det må være tegningen som er kommunikasjonsverktøyet. Jo bedre språk og klarhet jo lavere kostnader.

Aslak Rogne fra GKN Aerospace snakket om hvor viktig GPS er ut i fra et produksjonsperspektiv. Han tok også fram litt historikk fra starten tidlig på 90-tallet og frem til i dag, og fortalte at det totalt per dags dato er utstedt 60 fagbrev innenfor dimensjonskontroll faget i Norge veldig mange av disse i Kongsberg miljøene.

Vil ha med flest mulige

Mange hevder at dette er et fagområde for fremtiden med stadig nye krav og standarder, spesielt overfor kravsetting på 3D-modeller. K-tech står som arrangør av GPS-forumet forumet og jobber for å få med flest mulig miljøer innen dette fagområdet.

For spørsmål om forumet kontakt Bente Kongsgård på e-post: bente.kongsgaard@k-tech.no

For informasjon om K-tech besøk: www.k-tech.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062