23948sdkhjf

«Malmen» med verdens raskeste skiddesystem!

Malm Orstads nyutviklede skiddesystem opererer over dobbelt så raskt som dagens systemer og vil kunne gi en effektiviseringsgevinst ingen engang hadde våget å håpe på.

– Hele poenget med oppdraget var å utvikle et mer effektivt system, men at det skulle kunne operere over dobbelt så raskt som dagens, var over all forventning. Så vidt meg bekjent finnes ikke noe liknende på markedet i dag, sier Haakon Wiik, hos Malm Orstad, prosjektleder for nyvinningen.
Han roser samarbeidspartnerens risikovilje.
– Prosjekter som dette innebærer alltid en viss risiko. Avstandene mellom suksess og fiasko er små. Men Island Offshore har vært villige til å satse, sier han.

Statoil-initiativ
Island Offshores intervensjonsfartøy, �?Island Wellserver�?, er en del av Statoils operasjon i Nordsjøen og skidderutstyr til bruk i brønnintervensjonsarbeidet. Foranledningen til prosjektet var en behovsmelding fra Statoil. Analyser viste at det gikk med uforholdsmessig mye tid til skiddearbeidet på båten.

– Så langt vi kjenner til kan ingen andre tilby et skiddeutstyr som går kontinuerlig, og som utfører en operasjon på under halvparten av tiden i forhold til dagens utstyr, understreker Malm Orstads Haakon Wiik.

En krevende jobb
– Det har vært en krevende jobb, men det visste vi før vi startet. Prototyper er en større utfordring enn andre oppdrag, smiler Magne Obrestad og kikker på makkeren Mads Hagen, som begge har jobbet med monteringsarbeidet.

– Jeg har flere ganger kommet med ting jeg har tenkt på i løpet av natten, skyter Wiik inn.
– Det har vært endringer, justeringer og nye tilpasninger hele tiden. Men disse to har vært utrolig flinke til å holde entusiasmen oppe.

–Vi har jo vært med på liknende prosjekter tidligere og vet at det ofte er ett skritt fram og to tilbake i slike prosesser, svarer Obrestad, hele tiden med et smil om munnen. Montørene er imponert over nyvinningen.
– Det nye skiddeustyret har en fart på to meter i minuttet. Det høres ikke mye ut, men tilsvarende fart i dagens systemer er på 0,75 meter i minuttet, påpeker Wiik, og montørene gjør store øyne.

For mer informasjon besøk: www.malmorstad.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

1.078