23948sdkhjf

Rekord for EMO Milano 2015

Verktøymaskinmessen EMO ble i år arrangert i Milano, Italia, og denne gangen ble det besøksrekord. Hele 155.000 fagfolk fra 120 land besøkte denne internasjonale messen.

Besøksrekorden oversteg forrige messe i 2009 med 25 prosent. Over 1600 utstillere boltret seg på 120.000 kvadratmeter utstillingsareal i motsetning til 95.000 kvadratmeter i 2009. Største utstillerland var Italia, fulgt av Tyskland, Taiwan, Kina og Sveits. Drøyt 51 prosent av de besøkende kom fra utlandet med Tyskland, Sveits og Japan på de tre øverste plassene.

Positive tilbakemeldinger

EMO arrangeres hvert annet år med frekvensen som følger: to ganger i Hannover og deretter i Milano. Det betyr at de to neste EMO-messene blir arrangert i Hannover i 2017 og 2019.

EMO i Milano samler naturlig nok flest italienske maskinutstillere, liksom EMO i Hannover samler flest tyske. Den tyske messen er vesentlig større enn messen i Milano, og derfor var det ikke så høye forventninger til årets messe.

Undertegnede reiste i følge med 140 personer fra Numerisk Bruker Forening (NBF), og snakket med mange av de norske tilreisende som uttrykte lave til middels høye forventninger til messebesøket. Før messebesøket mente flere at EMO i Hannover er bedre på grunn av sin størrelse og det store antall tyske utstillere.

Etter to dager på messen var responsen meget positiv og de var ingen negative kommentarer, tvert imot, flere uttrykte overraskelse over hvor bra messen var organisert og kvaliteten på utstillerne. Dessuten var det et pluss at messen ikke var så enorm som i Hannover.

Utstillerne vi snakket med var også meget positive og kunne melde om stor pågang, optimisme og en slags lettelse over at messen ble så vellykket.

For mer informasjon om messen besøk: www.emo-milano.com/en/home

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125