23948sdkhjf

LVD 400 tonn kantpresse installert hos Mjørud

Mjørud AS i Rakkestad fortsetter å investere i LVD-maskiner. Nylig kom en 400 tonn kantpresse type PPEB-EFL på plass. Denne gir rask omstilling og alltid riktig resultat, noe som passer den fleksible teknologibedriften godt.

Mjørud AS startet som en bygdesmie i år 1905, som blant annet produserte hesteredskap.

- Vi har gått veien fra å produsere hesteredskap, jord og skogbruksredskaper, til senere å satse tungt på båt og varehengerproduksjon, for deretter å bli en viktig leverandør av utstyr til Kongsberg Våpenfabrikk. I disse dager har Mjørud AS sin kjernevirksomhet innen miljøutstyr for offshore og landbaserte gassturbinapplikasjoner, med varmegjenvinningsenheter basert på væske og damp, forteller daglig leder hos Mjørud AS, Ole E. Torp.

Bredt kundegrunnlag

Allerede i 1978 begynte vi med produksjon av ventilasjonsutstyr til gassturbiner om bord på oljeplattformer, og dette fortsatte bedriften med helt frem til 1996, da man på nytt måtte se seg om etter nye markeder. Produksjonen av oljeplattformer var nå nede på et så lavt nivå at det var mer fornuftig å rette seg mot etter-markedet for offshorebransjen, og nå 20 år senere så produserer Mjørud AS fortsatt eksosanlegg for oljeindustrien.

- Vi satser på å levere til alle typer industri, og vi har et solid nettverk av samarbeidspartnere og leverandører. Vi utfører design, engineering, fabrikasjon, testing og installasjon hos kundene våre. Typiske kunder for oss i Mjørud vil være norske og utenlandske energiselskaper. Mjørud har også en rekke egne produkter som vi leverer worldwide, samt at vi utfører ordreproduksjon som kan bestå av design, engineering, avansert sveising av karbonstål, sveising av rustfritt stål eller aluminium, samt påtar oss lett maskinering og da gjerne i kombinasjon med hverandre, forklarer Torp.

Fornøyd med LVD

- For å kunne påta oss så mange forskjellige typer oppdrag, samt ha evnen til rask omstilling så betyr maskinparken vår svært mye.

Nylig installerte vi en stor kantpresse av type LVD PPEB-EFL 400-40 utstyrt med det patenterte vinkelmålersystemet Easy-Form Laser. Denne maskinen er svært presis og stor nok til å håndtere de oppdragene vi påtar oss. Fra før har vi en kantpresse av type LVD PPEB-EF 320/40 som vi er svært godt fornøyd med. Denne vil bli værende også etter installasjonen av den nye kantpressa, sier Torp og fortsetter:

- Vi har tidvis så mye å gjøre på kantpressa at den gamle maskinen kan ta noen av oppdragene, og dermed sørge for at vi kan levere i tide og uten forsinkelser. I tillegg til at vi er svært godt fornøyd med den gamle maskinen fra LVD, er vi også veldig godt fornøyde med den servicen LVD Norway gir oss hvis noe skulle oppstå. En telefonsamtale, og servicen er på plass, forteller Torp smilende.

Alltid riktig resultat

Den nye LVD PPEB-EFL 400 tonn er utstyrt med LVD’s kjente vinkelmålesystem Easy-Form.

- Dette gir oss perfekt resultat på første forsøk. For oss som jobber med mye kostbare stålmaterialer er dette svært viktig! Riktig resultat på første forsøk sparer både tid og penger, og det er viktig i et konkurransepreget marked. Vi er godt utstyrt med verktøy for maskinene, slik at vi kan knekke eksotiske materialer med riktige knekkradier for eksterne kunder.

Maskinen er også utstyrt med en strekkodeleser som sparer oss for mye tid. Konstruksjonsavdelingen jobber i et offlineprogram som finner riktig DXF-skjæreformat i henhold til valg av knekkeverktøy, og tildeler delen som skal knekkes en strekkode. Operatøren får ferdige utskårede plater og bruker strekkodeleseren for å få opp riktig jobb. Dette medfører et raskt og effektivt oppsett av riktig verktøy for jobben, og dette sparer oss for mye tid, avslutter Ole E. Torp.

For mer informasjon besøk: www.mjorud.no eller www.lvdsn.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078