23948sdkhjf

Øker produktiviteten – bedrer HMS

Lette aluminiumskraner kan dekke mange løftebehov i din virksomhet på en kostnadseffektiv og fleksibel måte, mener bedriften LM Maskin as, som spesialiserer seg på transmisjoner og løfteutstyr.

I mange år har markedet for kraner vært dominert av de etablerte produsentene av stålkraner med kapasitet som strekker seg opp til flere tonn. I løpet av de siste årene har segmentet for kapasiteter under ett tonn gått gjennom en rivende dynamisk utvikling. Det dette segmentet krever er manuelt operert utstyr som er responsivt og ergonomisk.

Vakuumhåndteringspesialisten J. Schmalz GmbH var en av de første produsentene som lanserte et fullt utviklet system av lette aluminiumskraner i 2006. Siden den gang har selskapet opplevd kontinuerlig vekst i dette segmentet.

Passer for bildelproduksjon
Last som veier under ett tonn håndteres i praktisk talt i alle logistikkprosesser. Følgelig er det et stort antall bruksområder for lette kransystemer. Videre er den stadig voksende logistikksektoren en viktig teknologipådriver. Den er preget av korte håndteringssykluser og økende press på leveringssikkerhet.
I varehus og logistikkavdelinger håndteres i all hovedsak emner med relativt lav vekt, men sett i sammenheng med antall håndteringer i løpet av en dag er det mange kilo som løftes og forflyttes. Behovet her er manuelt opererte kransystemer med tilhørende talje eller vakuumløfter montert. Responsive hjelpeløft er også uunnværlig i flere og flere produksjons- og monteringsprosesser.
-Våre løsninger dekker hele spekteret - J. Schmalz GmbH ser et stort potensial for aluminiumskraner blant annet i bilindustrien, som regnes som en pioner i den ergonomiske utformingen av arbeidsplasser, sier Kalvsjøhagen. Om ikke bilindustrien er størst i Norge, så er det absolutt et potensiale for kraner og vakuumløftere, det produseres bildeler og annet også her til lands.

Økende HMS-utfordringer
Arbeidsplassens ergonomi blir stadig viktigere for både ansatte og bedrifter fordi en konsekvens av den demografiske utviklingen i mange industriland er økende levealder på den ene siden og fallende fødselsrater på den andre. Med alvorlige konsekvenser for arbeidslivet: gjennomsnittsalderen på de ansatte fortsetter å stige. Samtidig er det blitt vanskeligere for bedriftene å finne nye egnede medarbeidere. Disse strukturelle endringene krever nytenking: utfordringene rundt HMS er økende. På arbeidsplasser i logistikknæringen spesielt, er arbeidstakerne utsatt for store belastninger grunnet krav til rask og hyppig håndtering av emner. Disse arbeidsplassene må derfor være utformet så ergonomisk- og helseorientert som mulig. De ansatte bør være i stand til å utføre sitt arbeid effektivt uten negative effekter i 10 eller 20 år. Dette øker behovet for ergonomisk korrekt håndtering.

Øker produktiviteten
Kraner generelt og spesielt kraner laget i aluminium kan spille et betydelig rolle i å ta byrden av de ansatte. Den maksimale kapasiteten til kransystemet er ikke av primær betydning her. I stedet må kapasiteten være tilpasset håndteringsoppgaven.

- I dag er kundens krav til produsentene en skreddersydd løsning, individuelt tilpasset arbeidsområdet og deres spesifikke applikasjon, forklarer Jan Erik Kalvsjøhagen, produktsjef hos LM Maskin as. Aluminiumskraner er lette å betjene, robuste og pålitelige, mener han.

- Innsatsen som kreves for å flytte lasten ved bruk av aluminiumskraner er rundt halvparten så mye som med sammenlignbare kraner i stål, i følge Kalvsjøhagen. Risikoen for slitasje på muskler og skjelett og skader på grunn av overbelastning blir betydelig redusert. Den ergonomiske håndteringen hindrer også rask tretthet - de ansatte er i stand til å utføre mer arbeid, som betyr økt produktivitet.

Økt kapasitet – reduserte kostnader
For å optimalisere det ergonomiske kransystemet videre har kranspesialister hos J. Schmalz GmbH i Glatten, Tyskland undersøkt de enkelte krankomponenter nøye. Etter omfattende tester har
J. Schmalz GmbH blant annet endret aluminiumsprofilene for sitt kransystem. Vertikalstøtte i den øvre seksjonen betyr at profilen nå tåler mye større last. Den er i bedre stand til å absorbere vertikale krefter, både nedover og oppover, og har mindre nedbøying. Resultatet er ikke bare gunstig i applikasjoner med høye vertikale krefter, i mange tilfeller kan kunden ved gitt kapasitet velge en mindre kranprofil eller øke opphengsavstanden - kostnaden vil i begge tilfeller bli redusert.
- De modulære opphengsbrakettene gjør det enkelt å montere kransystemene til eksisterende konstruksjoner, eksempelvis betongdekke, stålkonstruksjoner eller limtredragere. Det fleksible modulbaserte kransystemet fra J. Schmalz GmbH åpner for en lang rekke muligheter for å tilfredsstille individuelle behov. Vilkårene for videre vekst i markedet for lette kransystemer og vegg- og søylemontert kraner i aluminium ser bra ut, avslutter Kalvsjøhagen.

For mer informasjon besøk: http://lm-maskin.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094