23948sdkhjf

Bystronic med fokus på 3D-skjæring

Selv om fokuset lå på det nye 3D-skjærehodet til vannskjæremaskinen ByJet Flex, presenterte også Bystronic flere andre maskiner da de inviterte til åpent hus.

- For første gang presenterer Bystronic ByJet Flex vannskjæremaskin med 3D-skjæring. Med ByJet Flex kan vi nå tilby en mangesidig og fleksibel løsning. Våre kunder kan kjøpe en ByJet Flex for 2D-skjæring nå, og seere kan de kjøpe et eller to skjærehoder for 3D, sier Camilla Montén, administrerende direktør for Bystronic Scandinavia AB, i sin velkomsttale til nærmere hundre inviterte kunder og presse.

Den tredje dimensjonen av vannskjæring
Hydroabrasiv skjæring har aldri vært så allsidig, i følge Bystronic. Den sveitsiske maskinprodusenten utvider spekteret for anvendelser av ByJet Flex med et nytt 3D-skjærehode. Nå kan brukerne oppgradere maskinplattformen fra 2D til 3D-teknologi til enhver tid.
- Med 3D-hodet kan du skjære skråkanter opp til en vinkel på 45 grader, og rette kanter med høy produktivitet. I fremtiden innen vannskjæring er det rett og slett ingen noen vei utenom 3D-teknologi, fordi dens bruksområder er økende. Imidlertid har ikke alle bedrifter en ordresituasjon som gjør at man har behov for kun et rent 3D-skjæresystem som daglig skal drives økonomisk, sier Morten Haust, som betjener det norske markedet.
Brukerne kan gradvis bygge opp bestillinger for 3D-skjæring. Når det kreves bruk av et 3D-skjærehode, kan ByJet Flex konverteres. Det variable maskinkonseptet muliggjør en rask konvertering under daglig virksomhet. Vannskjæresystemet kan utstyres med opptil to 3D-skjærehoder som arbeider parallelt.

- Dette øker ikke bare spekteret av applikasjoner, men også produktiviteten i ByJet Flex. Når ordrenivåene er lave, er det også mulig å utstyre maskinen med bare en enkelt 3D-skjærehode. Videre kan dette skjærehodet brukes til flere maskiner av samme type. Utvekslingen av skjærehoder kan utføres uten problemer av brukerne, forklarer Haust.

Xpert 40 – som en sveitsisk lommekniv
Den andre innovasjon Bystronic Scandinavia vil presentere er den lille, mobile Xpert 40 kantpresse. - Xpert 40 er en «hands-on» maskin. Med Xpert 40 har Bystronic utviklet en rask, småskala kantpresse som kan være mobil, du flytter den lett med gaffeltrucken din, og kan integreres i nesten alle produksjonsmiljøer. Ideell for fleksibel jobb for produksjon med varierende seriestørrelser og svært variable bøyde deler, men også for omfattende serieproduksjon med repeterende deler. Den nye Xpert 40 er som en sveitsisk lommekniv i form av en kantpresse: Kompakt, allsidig og rask også, forteller Morten Haust.

Under åpent hus fikk gjestene anledning til å teste maskinen selv. To andre kantpresser ble også vist på åpent hus: Xcite og den nydesignete Xpert 150.

Optimal nesting
Innen laserskjæring viste Bystronic Scandinavia BySprint Fiber 6 kW, som du får i versjon 3015 eller 4020, dessuten ble også CO2-lasermaskinen ByAutonom demonstrert, som også leveres i 3015 eller 4020. Det var i tillegg egen presentasjon av ByOptimizer: den elektroniske tjenesten som optimaliserer skjæreplaner for laserskjæring.

- Det er utrolig mye å hente i god nesting. ByOptimizer er en unik programvare som bidrar til vesentlige besparelse, bedre skjæreprosess samt økt effektivitet. Dette er en onlinetjeneste jeg anbefaler på det varmeste, sier Morten Haust avslutningsvis.

Mer informasjon på: www.bystronic.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078