23948sdkhjf

Nok en Danobat båndsag til Böhler-Uddeholm

Böhler-Uddeholm AS velger på nytt Danobat båndsag fra P. Meidell AS. Årsaken er god produkterfaring over tid.

Böhler-Uddeholm AS er leverandør til norsk industri og har tre kjernevirksomheter. Disse er verktøystål, olje og gass, komponenter og utstyr til anleggsbransjen, forteller Jørn Yngve Sørum, salgssjef hos Böhler-Uddeholm.

Siden våren 2007 har Uddeholm og Böhler-Uddeholm vært en del i det internasjonale børsnoterte stålkonsernet voestalpine AG, divisjon Edelstahl, som har sete i Linz, Østerrike. voestalpine er et globalt konsern med cirka 47.500 ansatte, med en omsetning på omlag 12 mrd. euro, bestående av høyt spesialiserte foretak som produserer, foredler og videreutvikler høykvalitets stålprodukter.

Tre nyansatte

- voestalpine AG en svært solid og ekspansiv bedrift hvor det hele tiden investeres mye penger i forskning og utvikling av nye og enda bedre produkter. Dette gjenspeiles også her i Norge hvor selskapet har et sterk renomme som leverandør av «high-tech»-kvaliteter til industrien, og hvor målet er å levere bedre produkter enn det som er standard på markedet. For to år siden forandret man navn fra Uddeholm AS til Böhler-Uddeholm AS, dette som en naturlig konsekvens av økt satsning på flere av konsernets produkter spesielt rettet mot olje & gass-markedet. For å styrke bedriften er det også nylig ansatt tre nye personer som hovedsakelig skal jobbe mot olje og gass markedet, forklarer Sørum.

- Som en kuriositet kan det nevnes det at Uddeholm ble startet i 1668, at den norske avdelingen hadde en omsetning i overkant av NOK 200 mill. i fjor og i 2018 har man 350 års jubileum, fortsetter Sørum entusiastisk.

Enkelt valg

- Böhler-Uddeholm AS besitter en veldig stor og bred teknisk kompetanse, og mange av våre kunder opplever oss som viktige hjelpere for å utvikle de beste løsningene. Dette fokuset, og vår stadig økende kundemasse gjør at vi opplever stor pågang og en stadig økende interesse for voestalpines produkter.

For å imøtekomme våre kunder, og ytterligere forbedre vår service, bestemte vi oss for å installere vår andre båndsag fra firmaet P. Meidell. Valget ble nok en Danobat, denne gangen av type IDS 5A, forteller salgssjefen, og fortsetter:

- Vår første Danobat fikk vi installert allerede for tre år siden. Denne er av type CP 520 A, og er en sag vi er svært godt fornøyd med. Når vi nå hadde behov for enda større kapasitet på sagingen var valget enkelt. Vi synes kort og godt at Danobat lager bedre sager til vårt bruk enn andre merker vi har sett på, og sagene fra Danobat fungerer helt perfekt til vanskelige metaller som blant annet Inconel. Vi er helt avhengig av rask og god service, her leverer Meidell til stor tilfredshet, forklarer Sørum videre.

Jevn kvalitet

Inconel er mye brukt blant annet i ekstreme miljøer sterkt utsatt for korrosjon og spesielt subsearelatert industri har stor etterspørsel etter dette metallet.

Böhler-Uddeholm har sterkt fokus på å styrke seg som leverandør til blant annet subsea-, olje- og gassrelatert industri, og har derfor behov for sager som takler saging i vanskelige metaller.

- Sagene fra Danobat sager lett og med svært jevn og god kvalitet i blant annet Inconel. Det er det mange andre sager som ikke klarer, mener Sørum bestemt.

Det skal også investeres relativt mye i lagerhåndteringsutstyr fremover, og selve lagerholdet skal ytterligere styrkes. Sagparken kan også tenkes å bli økt med ytterligere kapasitet i nær fremtid.

Minimale vibrasjoner

- Det spanske merket Danobat er kjent for innovative, kraftige båndsager med høy produktivitet og snittkvalitet. Ved utvikling av rettkappbåndsagene har alle detaljer blitt nøye analysert, og de tekniske, innovative løsningene gir sagbladet lang levetid selv ved maksimal produktivitet og bruk på harde materialer, forklarer Morten Dahlberg, salgssjef i firmaet P. Meidell, og legger til:

- IDS 5A båndsaga er en solid konstruksjon som er konstruert for saging i krevende materialer. Begge båndsagene vi har levert hit til Böhler-Uddeholm AS har kraftige 11kw motorer for lett å kunne sage i hardmetall med dimensjoner helt opp til 520mm diameter. Basen på maskinen og sagtoppen er produsert i ett stykke som er elektrosveiset, og hele konstruksjonen er bygget for minimale vibrasjoner. Dette sikrer optimal skjærekapasitet og gir sagbladet maksimal levetid. Videre har Danobat sagene intelligent programvare som beregner hastigheten på sagbladet basert på stålkvaliteten og tykkelse på emnet som skal sages. Dette er svært viktig for best mulig resultater og maksimal levetid på sagbladet, understreker Morten Dahlberg.

For mer informasjon om Danobats båndsager se: www.meidell.no eller www.uddeholm.no og www.bohler-norway.no for informasjon om deres materialer og produkter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

2.862