23948sdkhjf

Tysse utnytter teknologi og design

Maskinregisteret er tilbake hos familiebedriften Tysse for å se om deres investeringer av en 48 meter lang, helautomatisk tynnplatelinje fra Salvagnini fremdeles gir forventede resultater, og for å høre hva de tenker om fremtidsutsiktene.

Mens vi ved forrige besøk hos Tysse Mekaniske Verksted AS skrev om en nyinstallert produksjonslinje fra Salvagnini, kan bedriften nå fortelle at de fortsatt er fornøyd med teknologien, og at de jobber videre for bedre å utnytte de talløse mulighetene et topp moderne anlegg kan gi.

Tysse holder til på Tyssebotnen på Osterøy, 1 times biltur fra Bergen. Bedriften ble grunnlagt i 1964 av Bertin Kåre Tysse. I starten var Tysses produkter stiger, flaggstenger og tørkestativ. Deretter produserte Tysse i mange år den kjente vedkappsagen T400. Produksjon av Tysse tilhenger startet i 1972 og har siden bedriftens hovedprodukt. I dag er Tysse tilhenger markedsleder i Norge.

Også underleverandør

Tysse Mekaniske Verksted har et moderne produksjonslokale på cirka 13.000 kvm og totalt uteareal på 30 000 kvm. Med en av Norges mest moderne maskinparker innen tynnplatebearbeiding står Tysse klar til å utføre oppdrag innen stansing, nibling, knekking, robotsveising og montering av tynnplateprofiler og rør. Bedriften har en egen konstruksjons- og utviklingsavdeling med betydelig erfaring.

- Vår ekspertise benyttes i mange ulike sammenhenger. Vi produserer ikke bare etter spesifikasjoner fra kunde, men utfører også komplette oppdrag fra idé til ferdige produkter. Vår konstruksjonsavdeling benyttes aktivt i direkte samarbeid med kunden for å utvikle nye produkter, eller finne nye tekniske løsninger, uttaler Lars Magne Bysheim,
Tysse har leveranser til kunder i et bredt spekter som eksempelvis bygg og anlegg, fiskeoppdrett, engineeringsbedrifter, transportnæringen, offentlige etater og forsvaret.

Satser på konstruksjon og design

- Vi har gjort en god del forbedringer siden sist Maskinregisteret var her, du vet det er bratt læringskurve ved et så avansert anlegg som vi har her. Vi har blant annet optimalisert roboten i enden av anlegget, dessuten blitt bedre på nesting, noe som er helt avgjørende skal man få økonomi i en stor investering som dette. Selvsagt har vi jobbet intenst med å optimalisere produksjonen gjennom å tilpasse Salvagnini-linjen til vår egen produksjon og komponenter, forteller Bysheim.

Han viser frem en nyutviklet profil:

- Vi gjør ny design og forbedrer konstruksjonen slik at mest mulig gjøres i maskinen for å få minst mulig manuelt arbeid. Her ser du hvordan vi har benyttet oss av spensten i materialet og knepper igjen istedenfor å poppe. Mye arbeid spart der, forklarer Bysheim.

Fremtiden?

Hvor går den videre ferden for Tysse?

- Vi konsentrerer oss om å vokse i Norge, og nå ligger vi på rundt 10.000 produserte tilhengere, fordelt på 100 modeller, per år. Vi jobber aktivt med proffmarkedet, så vi forventer vekst. Når det gjelder underleverandørsiden ved vår virksomhet har vi vært litt forsiktige i starten. Vi ville først se at våre egne produkter kan produseres problemfritt, men nå er tiden moden for å fortelle verden hvilket fantastisk produksjonsapparat vi har, slik at vi kan utnytte enda mer av kapasiteten i produksjonen, konkluderer Lars Magne Bysheim.

For mer informasjon besøk: www.tysse.no eller www.salvagnini.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079