23948sdkhjf

Mazak med storstilt verdenspremiere

Yamazaki Mazak plasserte sin nye "CNC-familie" Smooth Technology i hjertet av en enestående ny produktlansering under EMO 2015.

Mazak’s stand inneholdt to nye tilskudd til Smooth CNC-familien sammen med ytterligere 18 nye maskiner som gjorde sin verdenspremiere. Totalt stilte Mazak ut 22 maskiner på EMO 2015, som alle ble vist live kjøring under hele messen.

Det handler om deg
Mazak sitt tema for EMO 2015, "it’s all about you", er en ytterligere demonstrasjon av selskapets fortsatte dedikasjon til å gi innovative maskiner og CNC-løsninger designet for å gjøre Mazak- brukerne mer produktive, effektive og konkurransedyktige.

Mazak’s stand var delt inn i sju separate soner, for «multi tasking», 5-akse, dreiing, vertikal maskinering, horisontal maskinering, hybridteknologi og Smooth Technology.

Fokus på Smooth

Midtpunktet for Mazak-standen var et 3D-show med tredimensjonale animerte presentasjoner om Smooth Technology. I selve Smooth Technology-sonen, SmoothX, 5-akse-kontroll, som ble lansert tidligere i 2015, fikk også selskap av SmoothG, utviklet spesielt for maskiner med opptil fire-akse simultan-kjøring. Dette inkluderer vertikale og horisontale maskineringssenter samt dreiebenker, fra 2-akset og videre opp til MSY-modellene.

Viser additiv produksjon
Utstillingen hadde også lansering av SmoothC, som er spesielt utviklet for enklere maskiner, strømlinjeformet for forenklet drift, og beholder det klassiske Mazatrol grensesnittet med dialog og standard EIA/ISO-programmering, kombinert med egenskapene til Smooth Technology.

Et av høydepunktene på messen viar den nye Integrex i-400AM, som står for additiv produksjon. I denne maskinen kan emnet være tilnærmet lik ferdig komponent. Material kan tilføres delen, og deretter ferdigmaskineres. Integrex i-400AM inkluderer også full 5-akse maskinering, som muliggjør produksjon av komplekse geometriske deler som skal produseres i en rekke materialer, inkludert rustfritt stål, nikkellegeringer og kobber. Maskinen er utstyrt med SmoothX-kontroll med både additiv- og maskineringsfunksjon fullt integrert.

«Enestående» resultater
I 5-akse sonen, var ett av høydepunktene den nye VARIAXIS i-1050T som, i følge maskinprodusenten, kombinerer en «perfekt» kombinasjon av 5-akse-maskinering og fullverdig dreiefunksjon, som muliggjør «enestående» skjæreresultater for store og komplekse arbeidsstykker.

I-1050T har et stort bearbeidingsområde, med portal «Box»-konstruksjon og helstøpt struktur. Dette for å sikre maksimal stabilitet og nøyaktighet. Maskinen er utstyrt med en 50 kon høyhastighetsspindel på 10.000 omdr/min, 37kW (40 prosent ED), og et kraftig 500 omdr/min 37kW dreiebord. VARIAXIS i-1050T er utstyrt med SmoothX kontroll.

Bredt spekter
Sonen for dreiebenker inneholdt QUICK TURN 250 MSY, en høyytelsesdreiebenk med integrert fresing, andre spindel og Y-akse, i stand til å fullføre et bredt spekter av maskineringsoperasjoner. 250 MSY er utstyrt med SmoothG kontroll.

Kompakt og rimelig
I tillegg ble det vist den nye QT COMPACT 300 MY, en ny global design, som skal produseres i både Japan og Europa. Maskinen er et kompakt og kostnadseffektivt alternativ, med fresing og Y-akse. QT COMPACT er utstyrt med SmoothC Control.

Robotlading av deler
Dreiebenk-sonen inneholdt MEGA TURN 500M S, et vertikalt dreiesenter med roterende verktøy og fresemuligheter. Dette er en meget kompakt og kraftig maskin med høy produktivitet og effekt på dreiespindelen. «EMO-maskinen» er utstyrt med SmoothC kontroll, roterende verktøy/fresing og automatisk veksling av verktøy. I tillegg er maskinen utstyrt med automatisk sidedør og robotlading av deler.

Stabil og nøyaktig

Høydepunktet i området for vertikal maskinering ble den nye VTC-760C, neste generasjon av den svært populære VTC 300C II-serien, som gjør sin verdenspremiere. Maskinen har helt ny design av maskin bedd, og er utstyrt med lineære rulleføringer. Dette gir en kraftigere maskin med meget bra stabilitet og høyere nøyaktighet. VTC-760C er utstyrt med SmoothG kontroll.

Integrert bord
Mazak viste også den nye VTC 800/30 SLR, med et stort integrert roterende bord, med mulighet for 5-akse maskinering av emner opp til 1,5m i diameter. EMO-modellen er utstyrt med Siemens Sinumerik 840D sl kontroll for Mazak-brukere som er standardisert med Siemens-kontroll i sin produksjon.

Rask maskin
For horisontalmaskiner var sannsynligvis høydepunktet verdenspremieren av Horizontal Center 5000/50, en høyytelsesmaskin utstyrt med 10.000 omdr/min 50 kon spindel. Maskinen har også høyhastighetsskifte av verktøy, med en spon-til-spon tid på 3,5 sekunder. Noe som gjør den ideell for maskinering av høye volum

- EMO 2015 var den største lanseringen av nye CNC-system og maskinteknologi som Mazak noen gang har vist i Europa. Med vårt "It’s all about you" tema, dreier vi fokus enda mer over på våre kunder. Med vår Smooth Technology CNC-"familie", og lansereringen av en rekke nye maskiner, vil garantert gjøre Mazak brukere bedre, raskere og mer produktive, uttaler Marcus Burton, European Group Managing Director for Yamazaki Mazak.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.234