23948sdkhjf

Motorproduksjon hos Stjørdal Maskinering

Mer enn 1000 hester får du ut av MC-motoren som produseres hos Stjørdal Maskinering AS. Nå vurderes det å starte egen motorproduksjonsbedrift.

For snart fire år siden besøkte Maskinregisteret Stjørdal Maskinering AS første gang. Da Hadde Stig Murvold nylig tatt over driften etter Stjørdal 3D Verksted AS. I fjor overtok Stjørdal Maskinering sistnevnte og er i dag 12 ansatte inkludert en lærling. De fleste av de ansatte er verktøymakere og medeiere i selskapet.

Godt kompetansemiljø

- Vi er en fin gjeng som til sammen har meget høy kompetanse og kan levere til de mest utfordrende jobbene. I verkstedet finner du en maskinpark som gir oss grunnlag til å jobbe innenfor et bredt spekter av oppdrag, noe våre kunder tydeligvis vet å verdsette, for vi har godt belegg på maskinene, sier Stig Murvold, daglig leder i maskineringsbedriften.

I dag kjører bedriften som regel to skift fire dager i uken, fra 07.00 til 24.00. Fredag er det kun ett skift.

- I tillegg setter vi bort noe arbeid, så du kan si vi har hatt en meget positiv utvikling siden MR var hos oss forrige gang. Vi har forresten kjøpt et par Mazak-maskiner og jobber med å utvikle kvalitetsprosedyrer i tråd med de krav som gjelder for ISO 9001-sertifisering, sier Murvold.

Produserer MC-motorer

For å vise hva slags kvalitet man opererer med trekker Stig inn verktøymaker og motorbygger Steinar Opheim på kontoret. Han er godt kjent innen MC-dragracing og er mekaniker for rekordholder Svein Olav Rolfstad, som kjører i klassen Super Twin Top Fuel Bike. Rolfstad har europarekorden for med 6,409 sekunder på 402,33 meter. Nå jobber Steinar Opheim med å forbedre den motoren han selv har konstruert og produsert for Rolfstad.

- Den motoren vi hadde på plass i fjor lå det 1750 timer bak, nå fortsetter vi utviklingen, for vi har nok langt over tusen hestekrefter å ta av så transmisjonssystemet sliter med å overføre all kraften. Hvor mange timer det tar før vi når mål vet jeg ikke, men vi fikk en indikasjon på et stevne der vi uoffisielt slo verdensrekorden, på 200 meter, men det gjelds jo ikke så vi må få teknikken til å holde hele distansen, forteller Opheim.

Han vurderer å starte eget motorproduksjonsfirma i samarbeid med Stjørdal Maskinering, der produksjonen foregår i dag.

Selger motorer på forespørsel

- Vi ser dette som et interessant prosjekt og vurderer å selge motorer på forespørsel. Selv om miljøet ikke er så stort i Norge er det desto større i utlandet. Med de strenge kvalitetskravene denne motorsporten stiller vil vi vinne mye kunnskap og erfaring som kommer alle våre kunder til gode. Så alle som vil ha sin egen MC-motor er velkommen til å kontakte oss, inviterer Stig Murvold.

For mer informasjon besøk: www.stjordalmaskinering.no

Om Stjørdal Maskinering AS

Stiftet pr 1.6.2011, og overtok driften etter Stjørdal 3D Verksted AS i de samme lokalene i Havnegata 18 i Stjørdal.

I tillegg til ett- og flerstykkmaskinering av produkter for kunder bidrar bedriften til å utvikle prototyper, vedlikehold og reparasjon av eksisterende produkter, samt videreutvikle kunders produkter.

I fjor tok man over Stjørdal 3D Verksted AS som vil fortsatt eksistere som et eiendomsselskap, og de stiller maskiner og 1050 m2 produksjonslokaler til disposisjon for Stjørdal Maskinering AS via en langsiktig leieavtale. Her er det også kontorer som kan stilles til disposisjon for kunder ved eksempelvis oppstart, kontroll og testing.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125