23948sdkhjf

SCHUNK feirer premieren på den nye E-versjonen

Med den nye SCHUNK PGN-plus-P hever kompetanselederen innen fastspenningsteknologi og gripesystemer listen enda en gang, med pneumatisk drevne universalgripere. Den elektriske SCHUNK PGN-Plus-E tar de høytytende funksjonene i det pneumatiske flaggskipet til direkte anvendelse innen mekatronisk håndtering.

“Utprøvd teknologi gjort bedre�? er SCHUNKs motto for utviklingen av neste generasjon av sin toppselger. Tre tekniske innovasjoner særmerker nykommeren SCHUNK PGN-plus-P.

For det første, den forbedrede multitannstyringen. Økte støttedimensjoner mellom de seks lastbærende skuldrene på den patenterte multitannstyringen gir rom for høyere moment og dermed bruk av lengre fingre. For å oppnå perfekt passform blir hver enkelt basisgripeklo i den nye gripergenerasjonen omhyggelig håndslipt og individuelt tilpasset til sin respektive plassering.

For det andre, permanent smøring via den kontinuerlige smørelommen i styringen. Særlig ved korte slaglengder sikrer prinsippet med minst mulig smøremengde for rask og jevn fordeling av smøringen, med en så å si vedlikeholdsfri griper og forlenget levetid som resultat.

For det tredje har SCHUNK PGN-plus-P et utvidet drivstempelområde og dermed økt gripekraft og mulighet for å håndtere arbeidsemner med større vekt. I første omgang leveres den nye griperstandarden i størrelsene 50 til 125. Utvidelse til alle eksisterende PGN-plus-størrelser er under planlegging.

Mekatronisk universalgriper

Med SCHUNK PGN-plus-E, verdens første digitalt styrte mekatroniske griper med patentert multitannstyring, tar SCHUNK servicepakken til sin nye pneumatiske tusenkunstner SCHUNK PGN-plus-P i direkte bruk innen elektrisk håndtering. I likhet med forbildet har også SCHUNK PGN-plus-E modifisert multitannstyringen for å skape rom for høyere moment, en kontinuerlig smørelomme i styringsprofilen og den utprøvde diagonaltrekk-kinematikken med høy overflatedekning i alle slagposisjoner. Den mekatroniske universalgriperen drives av en børsteløs DC-servomotor. Dette garanterer permanent høy prosesstabilitet og lang levetid med minimale vedlikeholdsbehov, melder produsenten. Den mekatroniske universalgriperen gjør overgangen fra pneumatiske til elektriske komponenter spesielt enkel: Skruekoblingsmønsteret er identisk med mønsteret til det pneumatiske motstykket, og 24-V-griperen er enkel å styre via digital I/O. I tillegg kan opptil to gripeposisjoner overvåkes ved hjelp av en ekstra M8-standardtilkobling. Den nødvendige styrings- og kraftelektronikken er allerede fullt integrert i den kompakte modulen, og det er dermed ikke behov for ekstra plass i kontrollkabinettet – i skarp kontrast til de fleste mekatroniske moduler på markedet, der styringsutstyr krever mye plass og gjerne ekstra kontrollkabinetter. Idriftsettingen krever verken omfattende kunnskap innen mekatronikk eller ekstra programmering. Universalgriperen utgjør derfor en milepæl på veien mot effektive og brukervennlige håndteringsløsninger. Gripekraften til SCHUNK PGN-plus-E kan justeres i fire nivåer.

Griperne blir i første omgang tilgjengelige i størrelse 80 våren 2016. Ytterligere størrelser er under planlegging.

Bredt tilbehørsprogram

Både SCHUNK PGN-plus-P og SCHUNK PGN-plus-E har et unikt tilbehørsprogram. Universalgripermodulene sørger for sikre prosesser innen så å si hele spekteret av tenkelige automatiseringsapplikasjoner, fra plukking og plassering av deler i maskineringssentre og støperier til monteringsoppdrag i bil- og elektronikkbransjen, og kan også benyttes til følsomme håndteringsoppgaver i den medisinske og farmasøytiske sektoren. Universalgriperne er i tillegg godt egnet for bruk innen områder med høye temperaturer, forurensning og aggressive stoffer, samt for bruk i rene rom. På forespørsel kan modulene fås med fjærsikring, vedlikehold av mekanisk gripekraft, enheter for kompensering av vinkelfeil, og som støvtett versjon eller som presisjonsversjon. I tillegg tilbys et bredt spekter av sensorer, fra induktive avstandssensorer til magnetbrytere og posisjonssensorer. I stedet for å ha mange enkeltløsninger kan det standardiserte griperprogrammet bidra til reduserte koordineringskostnader og raskere anskaffelse av deler for brukerne, og i tillegg gir SCHUNK «Longlife Warranty» for de pneumatiske SCHUNK PGN-plus-modulene mulighet for TCO-planlegging av totale kostnader gjennom hele levetiden til et system.

For mer informasjon besøk: www.se.schunk.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109