23948sdkhjf

Vamec med dyphullboremaskin fra SFT

Da Vamec AS fikk en rekke forespørsler på dyphullboring ble det bestemt at man skulle investere i en ny maskin. Valget falt på STF GmbH Tiefenbohrzentrum.

Vamec AS er et firma som ble startet i 2003 av Arve Storsve, med tanke på å yte service innen maskinering, sveising og reparasjoner. Vamec ligger på Sæter mellom Vanvikan og det kjente industrimiljøet i Leksvik.

Årsaken til investeringen av en slik type maskin var flere henvendelser på denne type arbeid. Da kartleggingen av kundeunderlag var gjort, slik at man så at en slik maskin kunne belegges, ble det besluttet å kjøpe maskinen.

Fleksibel maskin

Borkapasiteten er fra Ø10 opp til Ø50 med en borlengde på 2500mm. Runde emner kan bores i lengder opp til 4300mm med fastspenning med 3–bakke-chuck, spennkraften mellom chuck og spennkona er stillbar via servo. På bedden finnes det to hydrauliske briller med et spennområde fra 30-200mm, som da holder detaljen vibrasjonsfri. Boret holdes/støttes av fire briller avhengig av borlengde. Maskinen har også motrotasjon på boremnet for å få beste kvalitet på boringen. Lengre stenger kan også bores da drivdokk har en gjennomgang på 190mm.

Største investering

Maskinen har et enkelt CNC-system der man programmerer dybde av hull, omdreiningshastighet, mating og trykk på boroljen. Styringen har også grafisk visning på skjermen.

Investeringen er den største for Vamec siden oppstarten i 2003, og forhåpentligvis fører den til en fortsatt positiv utvikling for bedriften. Maskinen er levert av Ravema AS.

For ytterligere informasjon besøk: www.vamec.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.21