23948sdkhjf

WellConnection Mongstad velger Hyundai

Til tross for noe skepsis til å begynne med valgte WellConnection Mongstad AS å gå for en Hyundai dreiebenk da de skulle skifte ut den gamle maskinen.

Hovedaktivitetene til WellConnection Mongstad AS, tidligere Frank Mohn Mongstad AS, er reparasjon og service av borerør, risere, tubing og casing for oljeboring og –produksjon, hovedsakelig på norsk sokkel. Dreiing er en vesentlig del av virksomheten i verkstedet på Mongstad, og etter mange års drift med samme maskin var det på tide å finne en erstatning for den gamle.

Vekket tillit

- Vi har sett på flere typer maskiner fra ulike maskinprodusenter og har sammenliknet spekk på disse og veid opp mot pris, servicetilbud og tillit til maskinforhandler. Da Alf I Larsen (AIL) kom opp med en Hyundai dreiebenk var vi skeptiske, dette var jo en maskin vi ikke kjente til fra før, forteller Edvin Bauge, kvalitet og HMS-ansvarlig hos

WellConnection Mongstad AS. Han mener tillit er mye av årsaken til at de landet på en Hyundai-maskin.

- Vi fikk tilbud på maskinen, sendte emner til testing, reiste til Tyskland, der Hyundai har demosenter, og fikk se maskinen i bruk. Resultatene på våre emner var utmerket, og da vi bokstavelig talt fikk gå inn i maskinen og se hva slags komponenter den er bygget opp av, fikk vi tillit, sier Bauge.

Etter besøket i Tyskland ble det bestemt å kjøpe maskinen.

- Vi gravde og støpte flytende fundament til den 30 tonn tunge maskinen som vi løftet på plass med egen kran. Maskinen er stabil i drift og har relativt lavt støynivå, kommenterer Bauge.

Hyundai er sultne

- Vi har stor tro på Hyundai, de satser stort på Europa og har 18 mann ansatt i Tyskland, bare på utvikling. Her er det også demo- og logistikksenter med hundre maskiner på lager. Maskinprodusenten har som mål å nå opp til MoriSeiki-kvalitet og kjøper kun inn kjente merkekomponenter til sine maskiner. Dessuten er Hyundai veldig lydhøre overfor kunden, så AIL har faktisk innflytelse når vi kommer med kundekrav, forklarer Ramin Safavi, ansvarlig for verktøymaskiner hos Alf I Larsen AS, som forhandler Hyundai i Norge.

Kortere produksjonstid

Hyundai L800LMA er en kraftig maskin med Fanuc styring, en spindel på 45kW, sving over vange på 1050 og maksimal dreielengde på 3250mm.

- Vi er godt fornøyd med maskinkjøpet og opplever kortere produksjonstider etterhvert som operatøren blir bedre kjent med maskinen. Vi kan nå utvide produktspekteret og produserer «cross over» og andre typer produkter på maskinen. Samarbeidet med AIL har vært uproblematisk med god planlegging og oppfølging, konkluderer Edvin Bauge.

For mer informasjon besøk: www.wellconnection.no eller www.ail.no eller www.hyundai-wiamachine.com

Fakta:

Det tredje oppkjøpet i gruppen som har kjøpt Frank Mohn Mongstad AS er på plass, og det er etablert et konsern med navnet WellConnection Group. I og med dette skiftet derved FMM navn til WellConnection Mongstad AS.

Hyundai WIA startet å produsere verktøymaskiner i 1977. I 1986 etablerte selskapet eget «Precision Technology Research Center». Siden 2000 har Hyundai WIA har etablert sin tilstedeværelse i alle de store globale markeder, over hele Asia, Europa og Amerika. Selskapet har teknologisenter i USA, Tyskland, Brasil, India og Kina. Hyundai WIA er rangert som Koreas nr. 1 verktøymaskinprodusent siden 2000. Hyundai WIA er representert i Norge av Alf I Larsen AS (AIL).

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094