23948sdkhjf

Investerer når andre vegrer

Det lille mekaniske verkstedet COT Maskinering AS satser når andre sitter på gjerdet. I tider med ordretørke har jærbedriften nylig investert i en dreiebenk med brille og stangmater, fordi det er så mye å gjøre! Nylig fikk Maskinregisteret være tilstede da COT Maskinering AS fikk overlevert en ny Mazak Quick Turn Nexus 350 II-MY med brille og stangmater.

Skal ta større jobber

Hvorfor den lille maskineringsbedriften med 7 ansatte kjøper maskin mens det generelt er ordretørke i regionen forklarer Rasmus Salte slik:

- Vi måtte ha en maskin med to meter dreielengde og da ville vi ha med brille og stangmater slik at vi er forberedt på å ta større jobber enn tidligere. Vi jobber på spreng og har en del tvungen overtid for å få unna den store mengden ordre, forteller den unge bedriftslederen som titulerer seg som «General Manager».

For et par år siden tok han over virksomheten og har brukt tiden til å bygge relasjoner og oppgradere verkstedet. I dag har han et bredt spekter av kunder som også inkluderer noen av de største aktørene på Jæren.

Ekspressinstallasjon

I forkant av den nye maskininstallasjonen kvittet COT Maskinering seg med en gammel maskin og måtte vente på ny maskin fra Mazak. På grunn av forsinkelsen valgte maskinforhandler Ravema å gi COT Maskinering den raskeste servicen.

- Vi ville hjelpe til med å komme raskt i gang med produksjon på den nye Nexusen, så da maskinen ble levert fredag ved lunsjtider jobbet vi på spreng i helgen og søndag ettermiddag var produksjonen i gang for fullt, forklarer Reidar Kverneland, Ravemas mann på Jæren.

- Det er vi imponert over, men det var helt nødvendig for vår del, vi hadde fått utfordringer med å levere hvis vi ikke hadde kommet i gang så fort, kommenterer Salte.

Satser på organisk vekst

Hva er årsaken til at dere har så mye å gjøre mens andre må spare på skillingene?

- Jeg tror vi har riktige priser og kan levere den kvaliteten som forventes i oljenæringen, og så er ryktet med på å gi oss suksess, svarer Salte.

Han viser frem noen meget avanserte ventilblokker som vi ikke får fotografere, men som består av et hundretalls gjengede hull og gjennomføringer i alle retninger.

- Jeg kan si så mye som at dette skal være langt under vann, sier en stolt bedriftsleder.

Videre planer er å bygge sten på sten og vokse organisk.

- Bransjen er nede i en dal men vi holder koken, det er positivt, men vi skal videre så vi har konkrete planer om videre investeringer om ikke så lenge. Da må du gjerne komme tilbake, inviterer Salte.

For mer informasjon besøk: www.cotas.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093