23948sdkhjf

DAMRC inviterer norske bedrifter til samarbeid

Den danske foreningen Danish Advanced Manufacturing Research Center satser tungt på å være det ledende kompetansemiljøet innen maskinering i Norden. Nå ønsker danskene å inkludere norske bedrifter og institusjoner til samarbeid.

Danish Advanced Manufacturing Research Center, eller også kalt DAMRC, ble stiftet i 2010 av danske industribedrifter som en «non profit»-organisasjon med kun en person på et lite kontor. I dag består DAMRC av 12 personer, hvorav fire studenter, og man har et komplett forskningssenter med en omfattende maskin- og teknologipark til rådighet.

Skapt av industrien

DAMRC har nærmere 60 medlemmer som spenner fra utdanningsinstitusjoner, industriforeninger, kommunale organer, maskin- og utstyrsleverandører til produksjonsbedrifter, teknologisentra og forskningsorganer.

- DAMRC er initiert av industribedrifter og aktive sjeler i kommune og næringsliv. Med økende global konkurranse blir det behov for økt kompetanse, og etter inspirasjon fra et tilsvarende initiativ i England, AMRC (www.amrctraining.co.uk), ble det besluttet at man skulle gå i gang med et kompetansesenter i Herning, forteller Klaus B. Ørskov, daglig leder i DAMRC.

Kompetanse i sentrum

I tillegg til å kjøre kurs og opplæring innen avansert maskinering utføres det en mengde forsøk innen material og verktøybruk. Det kjøres kortere og lengre tester av maskiner, verktøy og prosesser for å finne beste praksis.

- Vi har kjørt over 50 prosjekter over de fem årene vi har eksistert. Et prosjekt gjøres gjerne på den måten at man har et introduksjonsmøte etterfulgt av besøk her hos oss. Det neste steget er å gå i gang med tester og opplæring. Prosjektet avsluttes med en resultatrapport og plan for oppfølging, sier Ørskov.

Han sier behovet for økt kompetanse er stort.

- Det er et økende behov for mer kunnskap. Ettersom nye materialer og prosesser oppstår bør vi helst ligge i forkant på kunnskapsplanet og sørge for best lønnsomhet og redusert miljøpåvirkning.

Egne teknologigrupper

I tillegg til at det holdes en rekke seminarer, fagmøter og teknologikurs utvikler også DAMRC et nytt konsept med teknologigrupper, hvor det første konseptet har tittelen �?Forståelse og bearbeiding av fibermaterialer�?. Det er snakk om moduler, som inneholder undervisning og kunnskapsformidling vedrørende oppbygging, bearbeiding og anvendelse av komposittmaterialer, herunder forskning omkring strukturelle naturfibre. Det er fire faglige moduler a ½-1 dag.

Nye grupper oppstår ved behov.

Inviterer norsk industri

DAMRC har ambisjoner om å være det ledende miljøet innen avansert maskinering i Norden. Derfor ønsker man norsk deltakelse.

- Vi vil gjerne få på plass norske maskineringsmiljøer for å bli med på å skape et felles nordisk kompetansemiljø. Vår del av verden har de høyeste lønningene på kloden, og skal vi opprettholde vår posisjon som blant de beste må vi stå sammen. Derfor inviterer vi enkeltbedrifter, opplæringsinstitusjoner, forskningsmiljøer, foreninger og brukerfora til å ta kontakt med oss. Vi holder gjerne presentasjoner om DAMRC og hva vi holder på med. Vi kan vise til konkrete prosjekter med oppsiktsvekkende gode resultater som garantert vil vekke interessen hos maskineringsmiljøet i Norge. For interesserte kan jeg opplyse om at det er åpent hus hos DAMRC i Herning 28. og 29. januar 2016, inviterer Klaus B. Ørskov.

For mer informasjon besøk: www.damrc.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078