23948sdkhjf

«Alt på huset» hos Jakta Metall

Forrige gang Maskinregisteret besøkte osterøybedriften Jakta Metall var det i de gamle overfylte lokalene. Denne gangen i de nye luftige lokalene der bedriften nå har «alt på huset», under samme tak.

Høsten 2013 markerte en stor forandring for Jakta Metall AS. Da ble hele virksomheten flyttet fra de gamle lokalene på Lone, der bedriften har vært siden oppstarten i 1957, til Osterøy Næringspark på Hauge.

- Vi trengte nye moderne lokaler da vi for lengst hadde vokst ut av de gamle og hadde el-polering i et separat bygg. Nå er alt under samme tak og vi gjør alt på huset, forteller Trond J. Holm, daglig leder i Jakta Metall AS.

Kvalitet og kompetanse

Holm tar undertegnede med på omvisning i verkstedet.

- Største del av det vi produserer er av syrefast og rustfritt stål. I tillegg går det mye i aluminium og en del i legeringer, plast og kompositter. Du kan se hvordan vi har delt maskinparken inn i soner slik at vi forsøker å holde god vareflyt og internlogistikk. Vi har også en egen avdeling for el-polering og det gjør oss i stand til å levere en høy kvalitet på overflater i tillegg til at det øker korrosjonsbestandigheten på produktene. Vi mener å ha meget høy kompetanse noe som avspeiles i vår kundeportefølje som blant annet inneholder forskningssenteret i CERN, forklarer daglig leder.

For å holde et høyt faglig nivå på operatørene har man blant annet kjørt verktøykurs.

- Vi kontaktet Seco Tools for å få løftet kunnskapsnivået og de har hatt alle operatørene på kveldskurs med praktiske oppgaver i maskinene. Dette for å bli bedre til å utnytte maskinparken og redusere syklustider samt verktøyforbruk. Med verktøystyringssystemet Seco Point får vi gode verktøyrutiner og forenklet innkjøp. Seco Tools er en god sparringspartner for oss, sier Holm.

Jakta Metall har også tatt i bruk Edgecam for å redusere planleggings- og kjøretidene.

Jakter nye markeder

Lokalene er vesentlig luftigere og lysere enn dem undertegnede besøkte for noen år tilbake og her finner vi også nye maskiner.

- I fjor investerte vi i en Mazak Integrex 400 Y for å kunne ta større og lengre deler, og i vår fikk vi inn en ny Mazak Quick Turn Nexus 450 II MY som kan ta emner opp til 700mm diameter og tre meter lengde. Vi ser etter nye muligheter og nye markeder og tilpasser maskinparken etter behov. Nye funksjonelle lokaler og maskiner på plass gir oss både økt kapasitet samtidig som vi kan ta et større spekter av oppdrag enn tidligere. Vi har en medarbeider som utelukkende jobber med salg til eksisterende og nye kunder. Pris er svært viktig, og skal vi være med i

konkurransen, blant annet fra utlandet, må vi ikke bare ha rett pris, vi må i tillegg være best på kvalitet, fleksibilitet og pålitelighet, konkluderer Trond J. Holm.

For mer informasjon besøk: http://www.jakta-metall.no/

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.221